Frissítést adott ki az Apple a Mac OS X 15 biztonsági résének kijavítására

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 8. 18:36
Az Apple fontos frissítést adott ki a Mac OS X operációs rendszerhez, amely a szoftver 15 biztonsági résének, köztük egy kritikus hibának a kijavítására szolgál.
A problémák nagy része a rendszer alapját képező nyílt forráskódú szoftvert érinti - ilyen a Kerberos belépő-azonosító biztonsági alkalmazás hibája is, amelyet a Secunia "kiemelten kritikusnak" minősített. A réseket kihasználva a támadó az Apache 2 webszerver meghibásodását, vagy lefagyását okozó támadást hajthat végre, illetve vírusprogramot futtathat a fertőzött rendszeren a Safari böngészőprogram segítségével, vagy éppen hozzáférhet az ott tárolt jelszavakhoz. A frissítés a Mac OS X 10.3.5-ös, 10.3.4-es és a 10.2-es Jaguar kódnevű verzióhoz tölthető le a http://www.apple.com/support/downloads weboldalról.

Az Apple szerint az operációs rendszerük alapjául szolgáló nyílt forráskódú szoftver a rendszer biztonságosságának záloga, mivel a kódokat több társaság is rendszeresen átvizsgálja, esetleges hibákat keresve és a szükséges javításokat általában azonnal kibocsátják. Éppen ezért az Apple csak alkalmanként ad ki javítófoltokat operációs rendszeréhez, ellentétben a Microsofttal, akik havi rendszerességgel teszik ezt.
Kulcsszavak: Mac OS X Mac security Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14