HP Megoldás Akadémia - Központban a biztonság

forrás Prim Online, 2004. szeptember 9. 09:01
A HP Magyarország tegnap szakmai konferenciát rendezett, melynek fókuszában a tág értelemben vett informatikai biztonság állt. A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényen előadások, esettanulmányok hangzottak el az üzletfolytonosság informatikai feltételeiről, valamint a konferencia teljes időtartama alatt az előadásokhoz kapcsolódó elő demonstrációk szemléltették a HP biztonsági megoldásait.
Az elmúlt évek gazdasági változásai, az informatika robbanásszerű fejlődése, valamint az uniós csatlakozás a biztonsági kérdések felértékelődését hozták magukkal. Mind a gazdasági szektor szereplői, mind az államigazgatás intézményei számára nyilvánvalóvá vált, hogy újra kell gondolniuk biztonsági stratégiájukat. A HP rendezvénye, amely az őszi konferencia szezon meghatározó szakmai eseménye, plenáris részében bemutatta, milyen informatikai infrastruktúrát igényel a biztonságos üzletfolytonosság. A technológia mellett külön hangsúlyt kapott a humán erőforrás mint az üzleti és működési folyamatokban meghatározó tényező. A rendezvényt Szalay Imre, a HP vezérigazgató-helyettese nyitotta meg, majd Stuart Hotchkiss regionális igazgató előadásában az IT irányítási kérdéseket ismertetette az EU szabványok tükrében. Ezt követően Bártfai Attila, a HP IT biztonsági üzletágának vezetője foglalta össze a HP biztonsági filozófiáját, különös tekintettel a magyarországi aktualitásokra. Holczinger Tamás, a Dreher Rt. informatikai igazgatója esettanulmányában ismertette, milyen biztonsági fejlesztéseket végzett a HP a Dreher megbízásából.

A nap második részében két szekcióban zajlottak tovább az előadások. Az egyik szekció a biztonságos mobilitás kérdésével foglalkozott: biztonságos nyomtatás, mobil eszközök szemszögéből hangzottak el előadások a témában.

A második szekció a biztonságos infrastruktúra kihívásait vizsgálta: az előadók az információ-életciklus menedzsment, adattárolási eszközök, valamint a jogosultság menedzsment szempontjából elemezték a fókusztémát. Külön előadás foglalkozott az operációs rendszerek szerepével és jelentőségével.

A nap folyamán élő bemutatók zajlottak, a biztonság kérdését a legkülönfélébb aspektusból vizsgálva: üzletfolytonosság, OpenView és access menedzsment, biztonságos nyomtatás demonstrációk mutatták be a HP széleskörű szolgáltatásait.

Kulcsszavak: security HPQ-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59