JEDI - az SSL VPN kapcsolatok kliens oldalának biztonsági ellenőrzésére

forrás Prim Online, 2004. szeptember 16. 08:45
A Juniper Networks bejelentette új, az SSL VPN végpontok védelmét fokozó kezdeményezését (Juniper Endpoint Defense Initiative - JEDI), amellyel lehetővé válik termékeinek integrálása más neves gyártók végpont biztonsági termékeivel.
Az ügyfelek az újítás segítségével közös felületről, a Central Manager illetve az Administrator Console segítségével telepíthetik és menedzselhetik Juniper Networks NetScreen Secure Access termékekkel biztosított SSL VPN csatornáikat és a különböző végponti biztonsági termékekeiket. Az Juniper Endpoint Defense Initiative (JEDI) kezdeményezéssel való kompatibilitás garancia a felügyelet alatt álló és az azon kívül eső számítógépek biztonsági szoftvereinek egyszerű és biztonságos menedzselésére.

Korábban, a végfelhasználókat egy harmadik fél felügyelete alatt álló weboldalra irányították, ahonnan mindenkinek magának kellett letölteni a szükséges tartalmat, de így az adminisztrátorok szem elől vesztették a felhasználót. A JEDI azonban ellenőrzi azt is, hogy milyen védelmi programok futnak az adott végponton, és szükség esetén kiadja a parancsot a megfelelő frissítések letöltésére és más védelmi intézkedések elindítására. Ezeknek az automatikus biztonsági frissítéseknek az az előnye, hogy a hálózati menedzser is láthatja, hogy a kliens gép rendelkezik-e a megfelelő védelemmel, mivel a letöltéseket naplózza a rendszer.

A Juniper Networks SSL VPN termékek kibővített funkcionalításukkal és nyitott alkalmazási felületek (API) használatával képesek megállapítani a kapcsolat felépítését kezdeményező számítógép megbízhatóságát. A védett hálózathoz csak azután férhet hozzá a távoli kliens, miután a rendszer megbizonyosodott arról, hogy sem rossz szándékú szoftverek, sem hibás vagy hiányos szabályok nem veszélyeztetik a hálózatot.

A JEDI frissítések elérhetők az SSL VPN termékcsalád NetScreen Secure Acccess és Remote Access eszközeinél. Segítségükkel az SSL VPN termékek „host check” funkcionalítása az egyre növekvő üzleti és biztonsági elvárásoknak megfelelően együttműködik a kliens gépén telepített személyes használatú tűzfallal, anti-vírus megoldással, malware ágenssel.
Kulcsszavak: security Juniper Networks

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36