Stratégiai szövetséget jelentett be a BMC és a KFKI-LNX

Kiss Ádám Zoltán, 2004. szeptember 22. 00:41
Az amerikai BMC Software és a KFKI csoporthoz tartozó LNX stratégiai szövetséget jelentett be a BMC bécsi sajtótájékoztatóján. A jövőben az LNX személyében lesz kiemelt BMC forgalmazó Magyarországon. Az esemény jelentőségét mutatja, hogy a bejelentésen többek között Robert E. Beauchamp, a BMC elnöke is megjelent, és beszélt a vállalat helyzetéről és terveiről.

Mint azt Ávéd Zoltán, a BMC magyarországi vezetője elmondta, a BMC a szolgáltatásmenedzselés kiemelt szakértőjeként olyan ügyfelekkel büszkélkedhet Magyarországon, mint a három legnagyobb hazai pénzintézet, az OTP, az MKB és a K&H, valamint a Honvédelmi Minisztérium vagy az APEH. Keld Stix, a BMC kelet-közép-európai regionális igazgatója szerint az LNX-szel kötött üzleti szövetség fontos lépés a vállalat számára a helyi pozíció erősítésében, mivel a magyarországi képviselet látja el az ukrán, moldáviai, romániai, belorusz, illetve bulgáriai szolgáltatásokat is. Ávéd szerint a lépés a Dél-Afrikában és Izraelben már használatos és bevált üzleti modell magyarországi bevezetését jelenti.

Beauchamp előadásában leginkább a BMC probléma-megközelítésére tette a hangsúlyt, mellyel megpróbálnak valóban vevőorientált szolgáltatást nyújtani, ennek legfontosabb része egy projekt minden elemének állandó felügyelete, ami rendkívüli átláthatóságot tesz lehetővé nem csak a folyamat végén, de végig annak megvalósulása során is.

A cég terveiről szólva Beauchamp a jelenlegi GDP-növekedésnél alacsonyabb arányú IT költekezés egy-két éven belüli felgyorsulását jósolta, mivel ez elengedhetetlen a termelékenység növelése érdekében. A BMC célja itt is a két végpont, a vezetés és céljai, valamint a tervezés és gyártás közötti terület áthidalása. A cég az ilyen szolgáltatások hatékonyabbá tétele érdekében több mint 6500 alkalmazottja közül mintegy 2000 főt foglalkoztat a fejlesztés területén Érdekes megoldás, hogy ezeket a dolgozókat a minél átfogóbb gondolkodás alapján választja ki a cég, így sokan közülük jellemzően első látásra nem szorosan kapcsolódó zenei képességekkel, vagy mélyreható fizikai ismeretekkel rendelkeznek.

A Prím Online kérdésére válaszolva Beauchamp beszélt a vállalat kínai terveiről is. A BMC ma is jelen van a hatalmas tempóban fejlődő Kínában, ám tervei a jelenlegi eredményeknél jóval tovább mutatnak. Kína saját megoldásokra hajló IT fejlesztésinek említésére Beauchamp kifejtette, hogy az ingadozások ellenére is modern nyugati gazdaság irányába halad a kínai IT piac, így az amerikai vállalatok előtt további terjeszkedési lehetőség áll, amihez a rivális kínai szoftverek pozitív hatású konkurenciát biztosíthatnak.
Kulcsszavak: KFKI BMC

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50