Hét városban az UPC kábelhálózatán is elérhető a Katolikus Rádió műsora

Kovács Attila, 2004. szeptember 28. 14:25
Az UPC Magyarország és a Magyar Katolikus Rádió (MKR) vezetői a mai napon közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy októbertől a kábelszolgáltató területén, Budapesten (99,7 MHz), és hat vidéki városban (Székesfehérváron -93,6 MHz; Veszprémben - 98,7 MHz; Sopronban - 105,6 MHz; Pécsen - 97,9 MHz; Miskolcon - 96,7 MHz; és Debrecenben 94,0 MHz) elérhető lesz a katolikus rádió műsora az upc-s kábeltévés háztartások számára.
Ez az UPC által ellátott 800 ezer háztartásnak több, mint a felét, potenciálisan 430 ezret jelent. Ezzel a MKR a középhullámú sugárzás, műholdas, illetve internetes hozzáférés mellett a legjobb audio minőségű kábeles eléréssel is foghatóvá válik. A ktv-s elérés továbbá a legzavartabb területeken tökéletes helyettesítő megoldást is nyújt. Az UPC új rádiós szolgáltatása a főváros tíz kerületében, a vidéki városokban viszont majdnem száz százalékos lefedettséggel férhető hozzá.

Az eléréshez a már eddig is UPC kábeles rádiószolgáltatást igénybe vevő ügyfeleknek a vevőkészülék behangolásán kívül semmit sem kell tenniük, aki az említett településeken mostantól kívánja igénybe venni az UPC-kábelrádiót, illetve az MKR kábeles változatát, annak az illetékes ügyfélszolgálaton ezt be kell jelentenie, és a fali koaxiális csatlakozó, illetve rádiója koax antennabemenetére illeszkedő kábel szereléséért egyszeri 3 ezer forintos költségtérítést kell a szolgáltató felé fizetnie. Az UPC hálózatára csak koaxiális antennabemenettel rendelkező készülékek csatlakoztathatók. A tervek szerint a műsorok hamarosan sztereo minőségben is hallgathatók lesznek az UPC kábelhálózatán.

Internet-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36