A UPC Magyarország a 4-Play jövőt ígéri

Kovács Attila, 2005. október 24. 18:20
Az UPC Magyarország egyéves Triple Play (15 ezer előfizető), 5 éves Chello internet (100 ezer ügyfél) és egyéves kábeles telefon (30 ezer előfizető) szolgáltatásának sikere arra sarkallja a céget, hogy elkezdje előkészíteni a jövő technológiáit, nevezetesen az átállást a digitális tévére, a mobil ún. 4-Play szolgáltatásokra, közülük is az MVNO (Mobile Virtual Network Operator) szerepre, valamint az Off Net szolgáltatások (ADSL, WiMAX) országos lefedettségére. Mindezeket Mátrai Gábor, az UPC Magyarország kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója mondta a cég mai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen Kovács Kálmán informatikai és távközlési miniszter jelenlétében ünnepélyesen köszöntötték a százezredik chello-felhasználót, a nyíregyházi Bertli Pétert.
A 4-Play bevezetésének lehetőségét vizsgálja majd jövőre az UPC. Ennek egyik lehetséges megvalósítására van már példa Hollandiában, ahol az UPC a mobil szolgáltató Orange cég szolgáltatásait felhasználva ún. MVNO szolgáltatóként is működik. Az Off Net a meglévő saját infrastruktúra hálózatból való kilépés lehetőségét kínálja az UPC számára az ADSL illetve WiMAX szolgáltatások irányában. Ennek révén az UPC Magyarországon is direkt versenybe kerülhet más szolgáltatókkal, például a T-Mobile-lal erősítő Magyar Telekommal is.

Chello-aktivitás

A Chello internet szolgáltatás főbb jellemzői és tendenciái: az elmúlt egy éven  belül három sebességnövelés történt; a kezdeti sávszélesség azonos díjért az ötszörösére nőtt, díja a felére csökkent; az egységnyi sávszélesség díja az egyötödére esett vissza. A jövőben is a lehető legnagyobb sávszélesség biztosítására törekszik a cég; növelik az e-mail tárhelyek és webtárhelyek méretét; vezeték nélküli szolgáltatásokat (otthoni WiFi hálózat, hotspotok) vezetnek be; az áfa-változásokat érvényesítik a szolgáltatás havi előfizetési díjában, vagyis az előfizetők havidíja csökken; tematikus multimédiás tartalmakat kínálnak.

UPC Telefon


Az UPC Telefon szolgáltatás lassan országos szintű lesz: jelenleg 16 nagy városban, 42 településen összesen 700 ezer háztartásban érhető el. 2005. szeptemberétől kapcsolódott be a szolgáltatásba Dunaújváros, Gyulafirátót, Kádárta, Pécel, Pétfürdő, Salgótarján, Somoskőújfalu, Szentkirályszabadja, Várpalota, Várpalota-Inota és Veszprém.  A 30 ezer előfizető több mint fele Triple Play ügyfél. 13 ezren számhordozással jöttek az UPC-hez. Népszerűek a hálózaton belüli ingyenes belföldi távolsági hívások.

Kérdésekre válaszolva, az UPC vezetői kijelentették:

- a komplex (Triple Play) csomagok előfizetői részére továbbra is kedvezményes díjfizetési konstrukciókat állnak majd rendelkezésre,
- a gyors felfutással párhuzamosan nem kellő mértékben bővült ügyfélszolgálatot megerősítik, az átfutási időket csökkentik, felülvizsgálják a kábeltévé csomagok csatorna összetételét, ha kell módosítanak azokon, és ha lehetséges, igény szerinti csatornacsomagokat is kínálnak majd.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50