Sun, Sybase: a világ legnagyobb adattárháza

forrás Prim Online, 2004. október 9. 09:30
A Sun és a Sybase iForce Enterprise Data Warehouse referenciaarchitektúra 155 terabájtnyi bemenő adatot kevesebb, mint 55 terabájtnyi tárolóhelyre tömörít össze.
A Sun Microsystems és a Sybase bejelentette, hogy az InfoSizing, Inc. által vezetett független vizsgálat szerint létrehozták a világ legnagyobb ellenőrzött adattárházát. A Sun és a Sybase iForce Enterprise Data Warehouse (EDW) referenciaarchitektúra, amely Sun Fire szerverekből, Sun StorEdge tároló-alrendszerekből és Sybase IQ rendkívül jól méretezhető elemzőmotorból áll, lehetővé teszi, hogy a felhasználók kiemelkedő bővíthetőségű adattárházakat építsenek fel hónapok helyett mindössze napok alatt, és eközben a tárolási költségeket is a lehető legkisebbre szorítsák le.

Szabadalmazott tömörítési eljárásával a Sybase IQ-nak alig 55 TB helyre van szüksége a Sun StorEdge tároló-alrendszeren 155 terabájt bemenő adat eltárolásához, ezzel is bizonyítva, hogy a Sybase IQ drámai mértékben - a versenytársakéhoz képest akár 90 százalékkal is - képes csökkenteni a tárolási költségeket. Emellett a támogatási költségek és az adatközpont területe is csökkenthető a hagyományos adatbázisokhoz képest, amelyek ebben a példában akár egy petabájtnyi (1000 TB) tárterületet is igényelnének.

A Sun Chip Multi-threading (CMT) technológiája és a Sybase IQ nem mutatott lassulást a lekérdezéseknél vagy az adatbetöltéseknél akkor sem, amikor a lekérdezések ütemét ötszörösére növelték, ami azt jelenti, hogy a cégek töredék másodpercek alatt hozhatják meg a pénzügyi tranzakciókhoz szükséges döntéseket. Egybillió adatsorral a Sun és a Sybase adattárháza elegendő adatot tárolhat ahhoz, hogy a világ minden tőzsdéjének minden kereskedelmi adata visszakövethető legyen, vagy akár ahhoz, hogy a világon az elmúlt hét évben történt összes hitelkártya- (illetve bankkártya-) tranzakciót nyomon lehessen követni.
Kulcsszavak: adattárház Sybase Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55