A T-Online részvényének távozása súlyos csapás a TechDAX mutatóra

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 12. 12:05
Súlyos csapás a fejlett technológiai ágazat teljesítményét tükröző frankfurti TechDAX mutatóra, hogy a Deutsche Telekom visszavásárolja internetszolgáltatója, a T-Online négy évvel ezelőtt kiadott részvényeit.
- A TechDAX minden kétséget kizáróan veszít rangjából, mihelyt a T-Online papírja távozik - jelentette ki Stefan de Schutter, az alpha Wertpapierhandels AG szakértője a dpa-AFX gazdasági
hírügynökségnek. Heino Ruland, a Steubing AG szakértője pedig egyenest "drámai" következményekről beszélt az ágazati tőzsdemutató sorsát illetően.

Más szakértők azonban rámutattak a döntés pozitív oldalára is. - A T-Online papírjának kivonásával nagyobb figyelmet kapnak majd az olyan részvények, mint a freenet.de, a United Internet és QSC is - mondta egy kereskedő. Súlyozásuk emelkedése miatt pedig a mutató más
tagjai is profitálhatnak.

A T-Online papírja volt egyszerre a TechDAX címere és hajtómotorja. A legnagyobb forgalmat bonyolító papírok közé tartozó részvény a mutató magas súlyozású alkotóelemeinek egyike.

A Deutsche Telekom a jövő év második felére tervezi a T-Online összevonását vezetékes távközlési részlegével. A Deutsche Telekom szombaton hirdette meg, hogy 8,99 eurót kínál minden egyes T-Online részvényért, ez megfelel a pénteki záróárnak. A kisbefektetők érdekképviselete túlzottan alulértékeltnek ítélte az ajánlatot. A kibocsátási ár 2000. áprilisban 27 euró volt.
Kulcsszavak: Deutsche Telekom T-Online

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14