Tűzfalalkalmazást épít új alaplapvezérlő csipjeibe az Nvidia

Milkovits Gábor, 2004. október 21. 20:00
A grafikus csipjeiről ismert Nvidia az első gyártó, amely hardveralapú tűzfalalkalmazást és ezzel együttműködő alaplapvezérlő csipeket hoz forgalomba.
Az Nvidia állítása szerint az új NForce 4 MCP (média és kommunikációs processzor) csipekhez tartozó Active Armor elnevezésű hardveralapú tűzfal azzal az előnnyel rendelkezik a hasonló feladatot ellátó számítógépes szoftverekkel szemben, hogy leveszi a fő processzor válláról a hálózati forgalom ellenőrzésének feladatát, ezáltal pedig növeli a számítógép teljesítményét. Emellett a hardveralapú alkalmazások általában biztonságosabbak, mivel kevésbé vannak kiszolgáltatva a hackerek támadásainak. A megoldás szépséghibája, hogy az új PCI-alapú vezérlőcsipek és a tűzfal jelenleg kizárólag az AMD Athlon 64, 64 FX és Sempron processzorokkal felszerelt számítógépekkel kompatibilisek, és egyelőre az sem vehető biztosra, hogy a jövőben támogatják-e majd az Intel lapkákkal ellátott PC-ket is.

Az új Nvidia NForce 4 csip három változatban kerül forgalomba - az Ultra kódnevű 100-150 dolláros verzió a beépített Active Armor tűzfallal és 3 GB RAID alkalmazással, a 200 dolláros csúcsmodell NForce 4 SLI pedig ezek mellett a két grafikus kártya egy rendszeren való futtatását lehetővé tevő SLI megoldással kiegészítve lesz kapható. Az alapmodell egyszerűbb tűzfallal és kisebb teljesítményű RAID megoldással 55 dollárba kerül. A cég ígérete szerint a kereslet felfutásával párhuzamosan a fenti árak csökkennek majd.
Kulcsszavak: nVidia tűzfal

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17