eBolt: sikeres a most 5 éves internetes műszaki áruház

Kovács Attila, 2004. október 27. 17:36
Sajtótájékoztatót tartott ma Budapesten, a Hotel Four Seasons Greshamben az ötödik születésnapját gazdasági sikerekkel ünneplő eBolt Kft., amely Magyarország első internetes áruházát működteti.
Köszöntőjében Vajda Péter ügyvezető kiemelte, 1999-ben számítástechnikai eszközök értékesítésével indultak, mára ez kiegészült a szórakoztatóelektronika, háztartási gépek, fotó/optika, ház és kertészet, irodatechnika, vizuáltechnika eszközeinek, rendszereinek a kínálatával, s a több mint 10 ezer termék mellett még ADSL szolgáltatással is vevőik rendelkezésére állnak. Másfél éve működik a szintén népszerű "fotomax", saját fotólaborral felszerelt digitális fotókidolgozási részleg.

Mecséri Ildikó, a kft. kereskedelmi és minőségirányítási vezetője a következő adatokkal szolgált az eBolt tevékenységéről: havi látogatottság 150 ezer, vásárlók száma 25 ezer/hó, az érdeklődők 79%-a válik eBolt-ügyféllé, a törzsvásárlók száma 1500, az árbevétel alakulása: 350 millió forint (2003), közel 0,5 milliárd forint (2004. terv), a Sulinet Expresszben eddig közel 5 ezer terméket értékesített az eBolt, a törzsvásárlóknak az eTallér levásárolható jutalompont rendszer előnyeit élvezhetik, az áruház idén bevezette az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert, leginkább a sulinetes vásárlóknak szól a "számítógép konfigurátor" szolgáltatás, különlegesen, távolból is igényelhető az áruhitel, ajándékküldő szolgáltatás is van, tervezik a postai szállításról való SMS-értesítés bevezetését, idén a kft. integrált ügyviteli rendszert vezetett be, az átlagos tranzakció-átfutási idők (2-3 nap) a jelentős forgalomnövekedéssel nem emelkedtek.

Az eBolt tervei között szerepelnek a következők: új telephelyre való költözés, választékbővítés, professzionális számítástechnikai részleg kialakítása, a logisztikai folyamatok további automatizálása. Az eBolt tevékenységében, kínálatában továbbra is meghatározó a számítástechnikai eszközök, illetve a fotó- és szórakoztató elektronikai termékek értékesítése.

Az eBolt születésnapi akciókat is meghirdetett.
Kulcsszavak: online bolt Ebolt

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50