NEXON: Ismét informatikai cég a legjobb munkahelyek között

A NEXON két évvel ezelőtti győzelme után most a második helyet szerezte meg

forrás Prim Online, 2004. november 3. 12:30
Az informatikai cégek évek óta rendszeresen érnek el dobogós helyezést a Hewitt Inside és Figyelő Legjobb Munkahely-felmérésében. Két évvel ezelőtt a NEXON elsőként végzett. Tavaly a Microsoft Magyarországnak sikerült ugyan ez a bravúr, míg a National Instruments Europe Kft. a második helyezést érte el. November 3.-án ismét a NEXON ügyvezető igazgatója, Ocskay Szilárd állhatott fel a képzeletbeli dobogóra a Westend Hilton Hotelben megrendezett díjátadó ünnepségen.
Az idén negyedik alkalommal megrendezett Legjobb Munkahely-felmérésben 95 vállalat 19.265 dolgozója vett részt. A díjakat két - Kis- és középvállalatok, valamint Nagyvállalatok - kategóriában osztották ki a szervezők. A kutatás eredményei alapján 2004-ben Magyarország Legjobb Munkahelye a Debreceni Hőszolgáltató Rt. és a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. lett. Kis- és középvállalatok kategóriában a második helyezést a NEXON érte el, mely tavaly a cégvezetés döntése alapján nem indult-, két évvel ezelőtt viszont aranyérmet nyert a megmérettetésen. Ezzel ismét bekerült egy informatikai cég a dobogósok közé.

Mi az, amit jobban tudnak az IT cégek?

A felmérés eredményeiből kiderült, hogy a különböző iparágakat tekintve, az IT/telecom szektorban dolgozók mondanának le legnehezebben munkájukról, ha megnyernék a lottó főnyereményt. Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója szerint munkatársaiban óriási a szakmai büszkeség. A NEXON töretlenül fejlődött az elmúlt 15 évben, és vezető pozíciót vívott ki a hazai humáninformatikai piacon. A felmérés eredményei szerint a munkatársak 94%-a szívesen beszél másoknak a cég termékeiről, szolgáltatásairól, büszke arra, hogy a NEXON-nál dolgozik. Ez azonban még nem minden.

A második ok, mely magyarázhatja az informatikai cégek kiemelkedő eredményeit, az a munkavégzéshez szükséges korszerű eszközök biztosítása. Ahogy Ocskay Szilárd fogalmaz: „Ebben a szakmában az emberek munkája és hobbija nem válik szét. Éppen ezért fontos, hogy a programozók munkahelyi környezete a legkorszerűbb legyen, minden tudáshoz, szakmai anyaghoz hozzáférjenek, és minden eszköz a rendelkezésükre álljon. A NEXON-nál igyekszünk mindig olyan eszközöket - számítógépeket, monitorokat, székeket és így tovább -kiválasztani, melyek tényleg a legjobb minőséget képviselik. Az eredmények nyilvánvalóak. Néhány évvel ezelőtt munkatársaink még a távmunka előnyeit ecsetelték számunkra, pedig a vezetéssel akkor is úgy gondoltuk, hogy a csapatszellemet csak a közös feladatvégzés alakítja ki. Az, hogy munkatársaink számára jó munkahelyi környezetet, valamint a legjobb eszközöket biztosítjuk, jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy szeretnek bejárni a munkahelyükre.”

A vezetés szerepe

Az idei Legjobb Munkahely-felmérés eredményei bizonyítják, a felső vezetésnek nagy szerepe van abban, mennyire elégedettek a dolgozók munkahelyükkel. A NEXON esetében a felső vezetésbe vetett bizalom különösen erős. Míg a felmérésben részt vett 95 vállalatnál a munkavállalók átlagosan 41%-a gondolja úgy, hogy a felső vezetés jól irányítja a vállalatot, a NEXON esetén ez az arány 82%. Ugyanígy, míg a teljes mintában csak a dolgozók 29%-van meggyőződve arról, hogy a felső vezetés egyaránt figyelembe veszi a vállalati és a munkavállalói érdekeket, a NEXON esetén ez az arány 70%. Ennél a cégnél a vezetők hisznek a nyitott ajtó politikában, munkatársaik bármikor bemehetnek hozzájuk egy-egy ötlettel, újító szándékkal. Ocskay Szilárd szerint fontos, hogy a munkatársak érezzék, a vezetők odafigyelnek rájuk.


A NEXON 2003-as évzáró partijára írt, és a menedzsment által előadott NEXON-dalt a munkatársak a mai napig szívesen emlegetik. Sass Katalin ügyvezető és Ocskay Szilárd ügyvezető igazgató a fellépés után.

Kulcsszavak: +céginfo karrier Nexon

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50