Az IBM bevezeti a közvetlen finanszírozást Közép-Európában

forrás Prim Online, 2004. november 9. 12:16
Az IBM ma bejelentette, hogy kibővíti lízingtevékenységét a Cseh Köztársaságban, Magyarországon és Lengyelországban. Ennek keretében ezekben az országokban is elérhetővé teszi közvetlen finanszírozási szolgáltatásait.
Az IBM Global Financing bővítette lízingszolgáltatásait és olyan új konstrukciókkal egészítette ki pénzügyi portfólióját, amelyek mostantól közvetlenül is elérhetők az ügyfelek számára az IBM helyi finanszírozási szakértőin keresztül.

Richard Schwarz, az IBM Global Financing kelet-európai, közel-keleti és afrikai térségért felelős vezetője elmondta: "Egyre jobban nő az igény a rugalmasabb IT finanszírozás iránt. Az év folyamán már korábban megkezdtük halasztott fizetési és strukturált pénzügyi konstrukcióink értékesítését itt, Kelet Európában - akkor még üzleti partnereinken keresztül. Az üzlet azóta beindult, így további befektetéseket eszközöltünk, hogy az egyértelműen megnyilvánuló kereslettel lépést tudjunk tartani. Az IBM Global Financing ajánlatai a legversenyképesebbek közé tartoznak az iparágban, és az elismert finanszírozási szolgáltatások nyújtása terén felülmúlják az ezekben az országokban működő összes többi pénzügyi szervezetét."

Az IBM már több, jelentős finanszírozási szerződést kötött a térségben. Az elmúlt hónapban született meg például az IBM Global Financing lengyelországi szervezete és a lengyel informatikai piac legjelentősebb szereplője, a Prokom Software SA közötti 2 millió euro értékű szerződés. "Az IBM ajánlata számos kérdésünkre megadta a választ" - nyilatkozta Dariusz Górka, a Prokom Software SA pénzügyi vezetője. "Nemcsak a hardverszállító szerepét töltötték be, hanem teljes körű, rugalmas megoldást kínáltak. A vállalatunk és az IBM Global Financing közötti szerződésnek köszönhetően, legnagyobb örömünkre, 2004-re előrehozhattuk a csak 2005-re tervezett technológia-frissítést."

Az IBM Global Financing rugalmas lízingajánlatokkal és testre szabott, egyéni megoldásokkal szolgál azoknak az ügyfeleknek, akiknek korlátozott a költségvetése vagy egyszerűen csak szeretnék elosztani az új technológia bekerülési költségét a projekt teljes élettartamára. Sőt, az IBM lényegesen kedvezőbb tarifákat alkalmaz akkor, ha az ügyfél a lízingfutamidő végén visszaszolgáltatja a berendezést. Az ilyen típusú maradványérték-lízing konstrukciókat az IBM újrafelhasználási és felújítási programjai teszik lehetővé, melyeknek köszönhetően az elhasználódott technológia értéke sem vész el. Az IBM Global Financing az IBM és más gyártók hardvereire, szoftvereire és szolgáltatásaira egyaránt kínál finanszírozást. A szervezet az IBM üzleti partnereit egész sor működőtőke-konstrukcióval támogatja és számos lízing illetve finanszírozási megoldást kínál az ő ügyfeleiknek is.

Az IBM Global Financing tanúsítvánnyal ellátott, használt termékeket is kínál az Üzleti Partnereken keresztül. Ez az alacsony költségigényű megoldás igen előnyös lehet olyan vásárlóknak, akik ragaszkodnak az IBM-minőséghez, de alacsonyabb áron szeretnének hozzájutni. Az IBM közép-európai finanszírozási megoldásairól a vállalat ügyfélreferensei és egyes üzleti partnerei adnak részletesebb felvilágosítást.

Néhány szó az IBM Global Financingről


Az IBM Global Financing a világ legnagyobb informatikai finanszírozási szervezete, amely 35 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkezik és a világ több mint 40 országában nyújt pénzügyi szolgáltatásokat 125 000 ügyfelének. Rugalmas lízing és finanszírozási konstrukciókkal áll rendelkezésre minden vállalati kategória számára.
Kulcsszavak: pénzügy IBM-hu IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50