Az Apple frissíti Mac OS X operációs rendszerét

Milkovits Gábor, 2004. november 9. 20:11
Az Apple kibocsátotta Mac OS X operációs rendszerének legújabb, 10.3.6-os verzióját, amely számos területen fejlettebb alkalmazásokat kínál elődjénél.
Ezek közé tartoznak egyebek mellett a bővített FireWire és USB kompatibilitás, illetve a frissített Calculator, DVD lejátszó, Image Capture képkezelő és Safari böngészőprogram alkalmazások is. A frissített rendszer a fentieken kívül még továbbfejlesztett OpenGL video technológiával, új ATI és NVidia vezérlőszoftverekkel, valamint megbízhatóbb hálózati adatkezelő alkalmazásokkal is rendelkezik, továbbá a korábbinál szélesebb körű fájlcserére ad módot a Mac, UNIX és PC rendszerek között. A Mac OS X 10.3.6-os frissítés a Macintosh felhasználók számára közvetlenül számítógépük szoftverfrissítési menüpontján keresztül, vagy pedig az Apple http://www.apple.com/support/downloads/ oldaláról is letölthető.

Az asztali számítógépekhez szánt verzióval egyidőben az Apple a szerverekre szabott Mac OS X 10.3.6 Server frissítést is kiadta, amely az előbbiével azonos újdonságokon kívül továbbfejlesztett Open Directory, File Services, Fibre Channel Utility, Mail Server és LDAP alkalmazásokkal is el van látva.
Kulcsszavak: opsys Mac Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14