Központosított biztonsági jelentéskészítő eszköz az Astaro Security Linux termékben

forrás Prim Online, 2004. november 20. 11:00
Az Astaro Corporation, az Astaro Security Linux, a nyílt forráskódra épülő hálózati biztonsági termék fejlesztője bejelentette, hogy licencmegállapodást kötött az eIQnetworks Inc. céggel, a biztonsági alkalmazás- és rendszerelemző megoldások egyik vezető szállítójával.
A szerződés értelmében az Astaro is értékesíti az eIQnetwork FirewallAnalyzer termékét, az iparág első böngésző alapú, többplatformos tűzfal/VPN elemző és jelentéskészítő megoldását. Az Astaro ügyfelei FirewallAnalyzer segítségével gyorsan összegyűjthetik és elemezhetik az Astaro Security Linux által kinyert, a hálózati biztonságra vonatkozó összes információt.

A FirewallAnalyzer használatával a rendszergazdák betekintést nyernek a hálózati problémákba, így megérthetik a hálózathasználat főbb vonásait, és pontosan meghatározhatják a fenyegetések és támadások forrását, jelentőségét. A rendszergazdák összegyűjthetik a hálózati forgalomra, vírusokra, férgekre, nem megfelelő webhasználatra, valamint a biztonság és a termelékenység egyéb fenyegető tényezőire vonatkozó adatokat, majd azok alapján összehasonlításokat, elemzéseket és jelentéseket készíthetnek.

Az eIQnetwork FirewallAnalyzer terméke jelentések százait tartalmazza, ezzel is segítve a biztonsági rendszergazdákat a számítógépes fenyegetések elleni aktív és megelőző jellegű lépésekben. A jelentések sok vállalati hálózati eszközön és szerveren segítik a támadások és a vírustevékenység azonosítását. Ilyen eszközök lehetnek a több szállítótól érkező tűzfalak, routerek, IDS/IPS eszközök, vírusvédelmi átjárómegoldások, proxy szerverek és webbiztonsági készülékek. A szoftver olyan értékes információkat ad, mint például a támadás, illetve a vírus típusa, forrása, célja, gyakorisága, fájltípusa, fájl kiterjesztése, valamint a protokoll által vírusnak minősített programok listája.

Az Astaro Security Linux egy átfogó hálózati biztonsági termék a közepes- és nagyvállalatok számára. A több mint 80 nyílt forráskódú projektből és az Astaro saját felügyeleti platformjából és frissítőszolgáltatásából álló csomag tűzfal-, VPN átjáró, behatolásvédelmi, vírusvédelmi, spamszűrő és web-használatot szabályozó (URL szűrő) feladatokat lát el.
Kulcsszavak: Linux security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36