FlexServer: az Albacomp új szervercsaládja

forrás Prim Online, 2004. november 30. 17:20
Az Albacomp Rt. bejelentette új szervercsaládját. A FlexServer termékcsaláddal az Albacomp az utóbbi években tapasztalható szerverpiac-bővülésre reagál, ami 2004-ben várhatóan eléri a 20 %-ot. Az Albacomp a FlexServer család előnyeként a vadonatúj Intel szerver technológiákat, az országos értékesítési és szervizhálózatot, illetve a 8 órán belüli garantált helyszíni javítást emelte ki.
A közép- és kelet-európai (CEE) szerverpiac az IDC adatai alapján 17 %-kal bővült 2003-ban, míg a 2004-es növekedést 20 %-ra becsülik az IDC szakemberei. 2003-ban az új PC eladások legjelentősebb része a mikro-, kis- és közepes vállalatok szegmensében realizálódott, a teljes szervereladások több mint 90 %-át a 25000 USD érték alatti (volume) szerverek adták. Az adatok alapján a piaci igények a kisebb vállalkozások igényeit is kielégítő x86 volume szerverek irányába tolódtak el, és a szakemberek további bővülésre számítanak. Előzetes becslések szerint az x86 szerverek magyarországi piaca több mint 15 %-kal nő 2004-ben.

Az Albacomp - az Intel stratégiai szerverpartnereként - a mikro-, kis- és közepes vállalatok növekvő igényeinek kiszolgálására alkotta meg a FlexServer termékcsaládot. Az új termékcsalád szervereit az Albacomp nem kizárólag önálló egységként, hanem szolgáltatáscsomaggal együtt is értékesíti. „Az Albacomp leveszi a mikro-, kis- és közepes vállalatok válláról az üzemeltetés és karbantartás terheit, esetenként kiváltva a rendszergazdákat.” - mondta el Nagy Csaba, az Albacomp Rt. termékmenedzsere.

„FlexServer termékeinknek számos további előnye van a jelenleg kapható szerverekhez képest. Legfontosabb az Albacomp országos értékesítési és szervizhálózata, aminek köszönhetően 8 órán belül garantáljuk a helyszíni hibaelhárítást. Tehát nem csupán azt vállaljuk, hogy versenytársainkhoz hasonlóan bizonyos határidőn belül megállapítjuk a problémát, hanem vállaljuk a 8 órán belüli javítást az ország teljes területén.” - tette hozzá Nagy Csaba.

Az Albacomp szakembere további előnyként a 3 év helyszíni garanciát, a szerverekben található összes alkatrész minőségi tesztelését, a rugalmas konfigurálási lehetőséget és a távfelügyelet lehetőségét emelte ki. „Az új technológiáknak köszönhetően ezen szerverek teljesítménye és skálázhatósága jelentősen megnőtt. Nagyon fontos újítás a 64 bites memóriakezelés, a továbbfejlesztett SpeedStep technológia és az ezt kiszolgáló DDR2 memória szabvány.” - nyilatkozta Nagy Csaba.

„Az Albacomp már régóta nem egyszerűen hardver-összeszerelő, hanem inkább megoldásszállító. Ez egy jól átgondolt stratégiának köszönhető, amelynek részét képezte a Centrino technológiát használó notebookok bevezetése, és amelybe ugyancsak jól illeszkedik a szerverek megjelenése kínálatukban.” - mondta el Golubeff Róbert, az Intel disztribúciós igazgatója.

Kulcsszavak: szerver Albacomp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59