IBM-nek kedvező fejlemények a hazai PC-üzletben

Kovács Attila, 2004. december 1. 18:20
Az IBM Magyarországi Kft. december 1-jén, a budapesti Vista Kávézóban tartott sajtóreggelijén a PC-üzletág képviseletében Gottlieb István üzletág-igazgató tájékoztatta a megjelenteket az idei évről, Bíró Szilárd, az üzletág rendszermérnöke pedig bemutatta a legújabb IBM személyi számítástechnikai termékeket (noteszgépeket, asztali számítógépeket, TFT monitort, tápegységeket és projektorokat). "Sztárvendég" az IBM biometrikus, ujjlenyomat-felismerővel ellátott, új ThinkPad T42 noteszgépe volt.
Gottlieb szerint egyfajta csendes forradalom zajlik a PC-s területen: hazánkban is kiteljesedett a mobilgépekre való váltás. Megfordult a vállalati gondolkodás, és mára, ahová csak lehet, desktop helyett noteszgépeket szereznek be. Az a koncepció is teret nyer, már a kis- és középvállalkozásoknál is, amely szerint el kell fogadni, hogy - ebben a kategóriában is - nem csak és nem kizárólagosan az eszköz ára a meghatározó, hanem a TCO-t, az eszközhöz adott szolgáltatásokat is tekintetbe kell venni.

Bíró Szilárd a termékbemutató során külön kiemelte az új T42-es ThinkPad noteszgép modellt. Az ujjlenyomat-olvasó a kurzormozgató nyilak alatt helyezkedik el, a csuklótámaszba épített módon. A felhasználó úgy léphet a rendszerbe - illetve alkalmazásba, szoftverbe, webhelyre vagy adatbázisba -, hogy ujját a kisméretű, vízszintesen elhelyezett szenzorra illesztve, a fölött elhúzza. A standard funkcióként is beállítható szkennelés mindössze egy-két másodpercet vesz igénybe. Ez a fajta ujjlenyomat-olvasó több információt rögzít, mint a hagyományos "képolvasó" technikák, mivel a hamis azonosítás megelőzése érdekében az ujjbegy felületének nagyobb részét tapogatja le. A ThinkPad T42 legkarcsúbb modellje mindössze 2,5 cm magas, utazó tömege pedig alig éri el a 2kg-ot. A kilenc cellás, hosszú élettartamú akkuval ellátott modellek akár 7,5 órás működésre is képesek. A gép 1,8 GHz-es Intel 745 Pentium M processzorral rendelkezik, képes a 11b, 11b/g és 11a/b/g wireless, illetve Bluetooth technológiákat alkalmazó megoldások kiszolgálására. Valamennyi T42-esben beépített modem, Gigabit Ethernet és Infrared port is található.
Kulcsszavak: IBM-hu IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50