Új iSCSCI-alapú hálózati tárolórendszer a Fujitsu Siemens Computerstől

forrás Prim Online, 2004. december 2. 08:58
A Fujitsu Siemens Computers bemutatta legújabb iSCSI-alapú (Internet Small Computer System Interface) FibreCAT N20i NAS (Network Attached Storage) tárolórendszerét.
A sokoldalú, leállás nélkül cserélhető SATA lemezeknek köszönhetően 1 terabájtos tárolókapacitást nyújtó alapszintű rendszer a kis- és középvállalatok egyre bővülő adattárolási szükségleteire kínál megoldást.

Az új tárolórendszer a NAS és az iSCSI előnyeit ötvözve a nagyfokú megbízhatóságot, az alacsony üzemeltetési költségszintet és az egyszerű integrációt egy csomagban kínálja felhasználóinak, továbbá gyakorlatilag bármilyen meglévő IT-környezetbe beilleszthető. A Windows Storage Server 2003 fájlkiszolgálóra épül, és jól együttműködik az Active Directory és Distributed File System (DFS) környezetekkel, valamint a vírusellenőrző szoftverekkel. Sokoldalúságát fizikai megjelenése is tükrözi: padlóra állítható rendszerként, vagy rackbe szerelhető egységként is használható.

A FibreCAT N20i tárolóban alkalmazott iSCSI támogatja a tárolt adatok meglévő IP-hálózaton történő továbbítását, így a Fibre Channel (FC) technológia bonyolultsága nélkül biztosítja a SAN (Storage Area Network) előnyeit, alacsony költségszinten javítva a konszolidációt és a méretrugalmasságot. A Fujitsu Siemens Computers szabványos ServerView megoldáscsaládjának köszönhetően a rendszer felügyelete is egyszerű. Ebből következően az oktatási és üzemeltetési kiadások, illetve a teljes rendszerköltség is csökken. A csomagban szállított SCSI-vezérlő lehetővé teszi a belső és külső biztonsági másolat készítő eszközök rugalmas integrálását. Mivel a FibreCAT N20i a VSS (Volume Shadow Copy Services) háttérmásolat-szolgáltatás segítségével "point-in-time" másolatokat készít, gyakorlatilag nullára csökkenti a biztonsági másolat készítés időigényét.

A folyamatos és megbízható adattárolást garantáló FibreCAT N20i távoli helyszínek támogatása esetén is gondoskodik a biztonságos működésről. RemoteView és RemoteView Service Board megoldásai teljes értékű távfelügyeletet nyújtanak, és még áramkimaradás esetén is hozzáférhetővé teszik az egységet a diagnosztikai illetve karbantartási feladatok elvégzéséhez. A chipDISK a rendszer gyors és megbízható flash-memóriájában védi a NAS szoftvert, a redundáns, üzem közben cserélhető tápegységek pedig fokozzák a megbízhatóságot. Az új rendszer tovább bővíti a vállalat alapszintű adattárolási kínálatát, és kedvező ár-teljesítmény arányt képvisel.
Kulcsszavak: tároló Fujitsu Siemens

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55