Sun és Microsoft - versenyben is együtt

forrás Prim Online, 2004. december 7. 11:45
A Sun és a Microsoft közös nevezőre jutott az innováció, a kutatás-fejlesztés, és technológiáik közös felhasználása terén. Bill Gates és Greg Papadopolous, a Sun technológiai igazgatója együttes nyilatkozat keretében ismertette az áprilisi együttműködési megállapodás eredményeit és tevékenységük jövőbeli irányát.
A Sun és a Microsoft 2004 áprilisában széleskörű együttműködési szerződést írt alá, melynek legfontosabb célja termékeik működésének összehangolása. A két vállalat költséghatékonyabb és megbízhatóbb integrált szolgáltatások kifejlesztésére törekszik közös ügyfeleik igényeinek kiszolgálása érdekében.

„Első sorban azon dolgoztunk, hogy leegyszerűsítsük a rendszerek integrálásának bonyolult munkafolyamatát a felhasználók számára. Munkánk eredményeképpen ügyfeleink 100%-osan üzleti tevékenységükre tudnak koncentrálni”
- mondta Bill Gates, a Microsoft alapítója.

A mérföldkőnek számító, 10 évre szóló megállapodás aláírása óta eltelt nyolc hónapban a Microsoft és a Sun jelentős előrehaladást értek el számos területen, például a webszolgáltatások, az adattárolási megoldások, a Windows és a Sun számítógépei közti együttműködés javítása terén.

„Bár együttműködésünk jelentős előrelépést jelent a költséghatékony és megbízható integrált szolgáltatások fejlesztésének folyamatában, a két vállalat ennek ellenére számos területen továbbra is versenytárs marad, és önálló fejlesztési tevékenységgel igyekszik kielégíteni a piac és a felhasználók szükségleteit”
- mondta Greg Papadopolous, a Sun technológiai igazgatója.

A Sun és a Microsoft közös munkájának eddigi eredményei a következők:


Webszolgáltatási architektúra - Az ügyfelekkel folytatott párbeszéd során nyilvánvalóvá vált, hogy a webszolgáltatások használatának felgyorsítására mutatkozik a legnagyobb igény. Így partnervállalatok bevonásával a Sun és a Microsoft négy fontos webszolgáltatási specifikációt készített el: WS-Addressing, WS-Eventing, WS-MetadataExchange és WS-Management.

64 bites feldolgozás - A két vállalat letesztelte a Sun AMD Opteron alapú szervereit és munkaállomásait, amelyek a teszt alapján megfeleltek a Windows hardverminőségi laboratórium „Designed for Windows” előírásainak. A szakemberek emellett az AMD Opteron processzorra olyan vírusvédelmi eszközöket fejlesztettek ki, amelyek a Microsoft Windows XP SP2 rendszerrel együtt használhatók. Mostantól az intenzív grafikát igénylő feladatok Windows operációs rendszert futtató Sun munkaállomásokon is elvégezhetők.

Adattárolás - A két vállalat együttműködik annak érdekében, hogy a Sun StorEdge 6920 adattároló tömbökön is használhatóvá váljanak a Microsoft adatkezelő programjai, többek között a Microsoft Virtuális Lemez Szolgáltatása (VDS) és a Kötet Árnyékmásolata Szolgáltatás (VSS). A Sun StorEdge 6920 rendszer elnyerte a „Designed For Windows” logót, mivel megbízható, konzisztens használatot tesz lehetővé Windows platformon. A Sun StorEdge 6920 rendszerrel egyszerűbbé tehető a Microsoft SQL Server és a Microsoft Exchange kiszolgálóhoz kapcsolódó adattárolás.

Együttműködés, kompatibilitás és minősítés - Jelentős előrehaladást értünk el a termékeink közti együttműködés javítása terén. A VeriTest igazolta, hogy a Sun Java System Directory Server Enterprise Edition, a Sun Java System Access Manager és a Sun Java System Identity Manager megbízhatóan fut Windows Server kiszolgálón. A Sun célja, hogy az Access Manager és az Identity Manager a Microsoft Active Directory címtárral együtt is használható legyen identitáskezelésre. Mindezek mellett a Microsoft és a Sun közösen dolgozott azért, hogy a Windows XP SP2 együttműködjön a legújabb Java futtatókörnyezetettel és a StarOffice programcsomaggal.

Java: A Microsoft Java virtuális gép kivonásával egyidejűleg a Microsoft a Sunhoz irányítja azokat a felhasználókat, akik Javát szeretnének futtatni Windows rendszeren. A Microsoft a Sunnal és más független szoftvergyártókkal is együtt dolgozik azon, hogy termékeik megfelelően fussanak a Windows platformon.

Dedikált projekt menedzsment
- A két vállalat hatékony kommunikációt valósít meg, dedikált kapcsolatfelelősök hetente ellenőrzik a projektek előrejutását, és egyeztetéseket folytatnak a felmerült problémák megoldásával kapcsolatban, emellett a tervezők és a technikai csoportok is hetente találkoznak. Az elmúlt öt hónapban 15 vezetői szintű találkozóra került sor. 24 mérnök találkozik havi gyakorisággal a konkrét technikai problémák megoldása érdekében. A felsővezetők nagy hangsúlyt fektetnek az ügyfelek visszajelzéseire, melyek alapján tájékozódnak igényeikről és szükségleteikről annak érdekében, megteremtsék a hatékony együttműködés alapjait.
Kulcsszavak: Microsoft +céginfo Sun

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50