Ericsson: bővül a magyarországi szolgáltató központ, újabb egység a láthatáron

Kovács Attila, 2004. december 16. 16:21
Az Ericsson Magyarország mai sajtótájékoztatóján a cég teljes vezérkara mellett a T-Mobile vezetésének képviseletében Wolfgang Engler is megjelent. A 2004. évi tevékenységi leltárt követően néhány fontos bejelentésre is sor került:
Staffan Pehrson vezérigazgató: az Ericsson magyarországi egysége azért tudott idén is sikeresen működni, mert országunkban nagyon magas a hatékonyság, kitűnő az „agyállomány” és a piaci helyzet is kedvez a vállalatnak. 2005-ben az eddigiek mellett egy új, ma még megnevezetlen, igen nagy tudású szakemberekből álló 50 fős egység kezdi meg országunkban a tevékenységét. Az idei teljesítmény egyharmada származott k+f tevékenységből.

Fodor István elnök: a Patrik Wikberg vezette Global Services fejlett technológiákkal foglalkozó itteni szolgáltató központ és a Tommy Westin által vezetett k+f egység révén Magyarország legnagyobb tudáscentruma formálódik.

Patrik Wikberg
: az EMEA térségben globális szolgáltatásokat nyújtó szolgáltató központ létszáma elérte a száz főt, újabb ötven szakembert vonnak be a munkába.

Tommy Westin: a k+f részleg több mint 300 szakemberrel rendelkezik, területei: végponttól végpontig terjedő hálózatoptimalizálás, algoritmusok kidolgozása, együttműködő kutatások hazai egyetemekkel, részvétel EU-s keretprojektekben, új tesztképességek létrehozása.

Wolfgang Engler: a T-Mobile szeretne legfőbb szállítójával, az Ericssonnal a hazai 3G terén is együttműködni, a mobilszolgáltató kölcsönösen előnyös szerződés mielőbbi megkötésében bízik és érdekelt. A T-Mobile Budapesten építi ki először a 3G hálózatot, még a 2005-ös esztendő folyamán, amit „baráti ügyfelekkel” tesztelnek majd a kereskedelmi szolgáltatás megindítása előtt.

Kulcsszavak: k+f Ericsson-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50