Az Oracle átveszi a PeopleSoft irányítását

forrás Prim Online, 2005. január 1. 11:02
Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását.
Az Oracle emellett négy képviselőt delegált a PeopleSoft igazgatótanácsába a lemondott PeopleSoft-tagok helyett, így az Oracle az igazgatótanácsban is többségi képviselethez jutott. A PeopleSoft igazgatótanácsának korábbi tagjai közül kettő mindaddig a helyén marad, amíg a két vállalat fúziója végbe nem megy.

Az Oracle által a PeopleSoft, Inc. összes forgalomban levő részvényének felvásárlására tett versenyajánlat kezdeti időszaka 2004. december 28-án, kedden, New York-i idő szerint éjfélkor járt le. Az Oracle elfogadta az ajánlat keretében megvásárlásra felkínált 298 834 574 db részvényt és vételáruk megfizetését. Emellett újabb ajánlati időszakot jelentett be, amely 2004. december 29-én, szerdán kezdődik, és 2005. január 4-én, kedden jár le, New York-i idő szerint 20.00 órakor (San Franciscó-i idő szerint 17.00 órakor).

Ha az újabb ajánlati időszak lejárta előtt az összes felajánlott PeopleSoft-részvény száma eléri a kibocsátott részvények 90 százalékát, az Oracle várhatóan nem sokkal a határidő lejártát követően végrehajtja a fúzió második lépését. Az újabb ajánlati időszak során mindazok a részvényesek, amelyek nem ajánlották fel részvényeiket a kezdeti ajánlati időszakban, a fúzió második lépésének befejeződése előtt szintén megkaphatják a 26,50 dolláros részvényenkénti árat.

Az újabb ajánlati időszak során a felvásárlásért felelős Oracle-leányvállalat, a Pepper Acquisition Corp. folyamatosan átveszi a felajánlott PeopleSoft-részvényeket, és kifizeti azok vételárát. Azok a részvényesek, akik ez időszak során eladásra felkínálják részvényeiket, ugyanúgy részvényenként 26,50 dolláros készpénzes vételárra jogosultak, mint azok, akik a kezdeti időszakban ajánlották fel részvényeiket. Az újabb ajánlati időszak alatt eladásra felkínált részvények nem vonhatók vissza. A Pepper Acquisition Corp. az újabb ajánlati időszakot meghosszabbíthatja. Meghosszabbítás esetén a Pepper Acquisition Corp. értesíti az ajánlat letéteményesét és sajtóközleményt bocsát ki még az eredeti határidő lejártát követő első munkanap reggele (New York-i idő szerint 9.00 óra) előtt.

Kulcsszavak: +céginfo PeopleSoft Oracle

A Jobsgarden kutatása szerint a cégek 62 százaléka tervez foglalkozni a mesterséges intelligenciával a közeljövőben

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 20:39

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Clipboardic 1.18

A kis segédprogram figyeli a vágólap tevékenységét, és minden alkalommal, amikor másol valamit a vágólapra, automatikusan menti a másolt adatokat egy Windows vágólapfájlba (.clp). Később, amikor újra szüksége lesz a másolt adatokra, egyszerűen kiválaszthatja a megfelelő vágólapfájlt, és a Clipboardic automatikusan beilleszti azt. A Clipboardic lehetővé teszi a vágólap adatainak egyszerű megosztását a helyi hálózat több számítógépe között.

2024. május 6. 16:30

100 éves a kismegszakító, amely lehetővé teszi az energetikai átállást

Az ABB-nek a maga nemében első kismegszakítója (Miniature Circuit Breaker/MCB) már 100 éve biztosítja az elektromos áramkörök védelmét, és a jövő fenntarthatósági igényeihez igazodva napjainkban is tovább fejlődik. Mivel az összes tűzeset közel egynegyede lakóépületekben keletkezik, ezért kijelenthető, hogy a kismegszakítók az otthonok biztonságossá tételével forradalmasította az életmódunkat, sőt megteremtette az elektromos biztonságot az egész társadalom számára, a vasúti infrastruktúrától kezdve a gyárakon, a kereskedelmi épületeken át, az adatközpontokig.

2024. május 6. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55