Segítség a KJK-KERSZÖV-től: Cégbejegyzési nyomtatványok elektronikusan

forrás Prim Online, 2005. január 11. 13:36
2005. január 1-jén hatályba lépett a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 8/1998. (V. 23.) igazságügy-miniszteri rendelet (Cvhr.) 1. számú mellékletének módosítása, amely új típusú formanyomtatványokat ír elő a cégbejegyzési kérelmek, és a cégadatokkal kapcsolatos változások bejelentésére. Annak ellenére, hogy a nyomtatvány használata már az év eleje óta kötelező, gyakorlatilag azok sehol sem szerezhetők be.
A CompLex CD Jogtár kiadója, a KJK-KERSZÖV Kft. a probléma orvoslására és a helyzet sürgősségére való tekintettel a nyomtatványoknak Word alapú, manuálisan kitölthető formátumát a cég honlapján (www.complex.hu) bárki számára elérhetővé tette.

A rendelet a cégbejegyzés és változás-bejelentés mellett új kérelemnyomtatványt vezetett be két cégforma (közjegyzői iroda, külföldi székhelyű európai gazdasági egyesülés magyarországi telephelye) tekintetében is. A változások leginkább a kérelmek első oldalait érintették, amelyek kétoldalassá váltak (önálló oldalt kapott a mellékletek felsorolása), továbbá – 2005. szeptember 1-jei hatállyal – lehetőséget biztosítanak az eljárási illeték és a közzétételi költségtérítés elektronikus úton történő fizetésének és a mellékletként csatolható cégiratoknak az Európai Unió bármely hivatalos nyelvén készült hiteles fordítása nyelvének megjelölésére.

Az új rendelkezések megtalálhatóak a cégnyilvántartásról, a cégnyilvánosságról és a bírósági cégeljárásról szóló 1997. évi CXLV. törvény végrehajtásáról rendelkező igazságügy-miniszteri rendeletek, valamint a közjegyzőkről szóló 1991. évi XLI. törvény végrehajtásáról szóló 13/1991. (XI. 26.) IM rendelet módosításáról szóló 39/2004. (XII. 21.) IM rendeletben; kihirdetve a Magyar Közlöny 2004. december 21-i, 197. számában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50