E-business megoldást épített ki a Synergon a Suzukinak

forrás Prim Online, 2005. január 13. 12:33
A Synergon Informatika Rt. és a Magyar Suzuki Rt. szerződést kötöttek a megrendelő elektronikus beszerzési rendszerének cseréjére.
A Magyar Suzuki Rt. jelenleg használt EDI (Electronic Data Interchange) rendszerét a Synergon telepítette 1999 végén. A ma is megbízhatóan működő rendszer, azonban már nem felel meg a jelenlegi elvárásoknak, így a Suzuki a rendszer frissítése helyett új rendszer bevezetése mellett döntött.

Az új EDI rendszer megvalósítására beérkezett ajánlatok közül a Suzuki a Synergon megoldását választotta, mely az Atos Origin által fejlesztett ACTIS EDImanager szoftveren alapul. Az új rendszer melletti döntést újabb EDI partnerek jelentkezése, valamint a Suzuki hazai beszállítóinak bevonási terve az EDI kommunikációba is erősítette.

A Synergon a rendszer telepítésén kívül a rendszer integrációját, a partner kapcsolatok beállítását, a belső adatok és az EDI szabvány szerinti üzenetek közötti leképzéseket, a kommunikáció felépítését, a felhasználók oktatását, és a rendszer éles üzembe vitelét végezte el.

A rendszer bevezetése után tervezett következő lépés a Suzuki hazai beszállítóinak EDI kommunikációba történő bevonása. A megoldás üzleti előnyei a partnerek számára a papír- és postaköltség csökkentése, munkaerő felszabadítás, raktárkészlet optimalizálás, az adatfeldolgozás pontosságának és megbízhatóságának növelése, és ezáltal jobb üzleti kapcsolat a Suzukival.

A Synergon és a Suzuki célja, hogy EDI bevezetési és tanácsadói tapasztalatát felhasználva olyan megoldást biztosítson a Suzuki és beszállítói részére, amely lehetővé teszi, hogy az üzleti kapcsolatban álló cégek elektronikus közösséggé formálódjanak.
Kulcsszavak: e-business Synergon

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50