FlexFon - új telekommunikációs szolgáltató jelent meg a piacon

MTI Sajtóadatbank, 2005. január 17. 13:01
Megkezdte működését Magyarországon a telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó FlexFon Kft. - közölte Hámori Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón.
A Matáv hálózatán működő társaság az ügyvezető szerint a hívás irányától függően, akár 4-55 százalékkal is kedvezőbb díjakkal nyújt szolgáltatást, mint versenytársai. Hozzátette: azért tudnak olcsóbban szolgáltatni, mert nagyon kis létszámmal, jelenleg 5 alkalmazottal, költséghatékonyan dolgoznak, s nem költenek reklámra. Az ügyfeleket egy mintegy 5.700 fős ügynöki hálózaton keresztül, direkt értékesítéssel toborozzák.

A társaságot 2004-ben hozták létre 3 millió forint alaptőkével, s a hasonló tevékenységet folytató, 1999-ben alapított német családi tulajdonban lévő Innoflex AG 100 százalékos birtokában van. A magyarországi szolgáltatás megindítására eddig több százezer eurót költöttek a tulajdonosok, így például kiépítették azt az informatikai központot, ami lebonyolítja a távközlési forgalmat, s kiállítja az ügyfelek számláit.

Az ügyvezető a tervekről elmondta, hogy félévkor legalább 20 ezer ügyfelük lesz, míg az év végre számuk eléri a 100 ezret. Hozzátette: 25-30 ezer ügyfél megléte esetén már nyereséget termel a vállalkozás.

A cég szolgáltatása egyelőre csak a Matáv területén vehető igénybe. Az új ügyfél egy 5 ezer forintos átállítási díj kifizetése után a kagyló felemelésével automatikusan a FlexFon hálózatán bonyolítja le hívásait. Az ügyfeleknek ki kell fizetniük a Matáv számára az eddigi előfizetési díjat is, de sokkal olcsóbban telefonálhatnak, mint korábban - mondta az ügyvezető igazgató.

A FlexFon anyavállalatát követve más szolgáltatásokat is bevezet a magyar piacon: így például csatlakozási lehetőséget nyújt egy már 8 országban jelen lévő internetes áruházhoz, műholdas és internetes kommunikációt kínál, s jogszabályi környezet változásával elképzelhetőnek tartja az áramszolgáltatást is, kezdetben kisvállalati fogyasztóknak.


Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50