LG Electronics: új noteszgépek, monitorok, optikai tárolók

Kovács Attila, 2005. január 27. 17:30
Az LG Electronics mai budapesti sajtótájékoztatóján három számítástechnikai termékcsoportban jelentettek be újdonságokat a magyar piacra.
Az LG Electronics mai budapesti sajtótájékoztatóján Bálint András, a magyarországi leányvállalat értékesítési és marketingmenedzsere, illetve az anyavállalat képviseletében John Won három számítástechnikai termékcsoportban (LCD monitorok - 175 ezer darabot tervez idén nálunk forgalmazni; notebookok - 2005-ös terv: 4 ezer db; optikai tárolók - 2005-ben 300 ezer darab értékesítése) jelentett be újdonságokat a magyar piacra.

A cég 2004-ben Magyarországon 26%-os részesedéssel, 135 ezer darab ilyen periféria értékesítésével vezette a monitorpiacot. Az optika tárolók tavalyi hazai eladásainál az LG 85%-os részesedéssel volt első.

Az új Flatron LCD monitorok közül a 80-as sorozat (17 és 19 hüvelykes) mozgókép-megjelenítést szolgáltat, 12/8 msec-os válaszidővel. A képernyők teljesen (360 fokban) körbeforgathatók, a hozzájuk mellékelt szoftver telepítésével automatikusan felismerik a monitor elforgatását és a képet ehhez igazítják. Az 50-es sorozat ultra keskeny kivitelének köszönhetően ideális választás az irodában, üzlethelységekben, bankokban, reptereken, tervezőközpontokban. Az LG fejlett LCD technológiájának köszönhetően a monitorok képe éles és torzításmentes, széles szögből látható. A Lightview funkción keresztül a fényerő és a színhőmérséklet szabadon állítható a felhasználók igényeinek és a megjelenítendő képnek (pl. nappali és éjszakai szöveg, kép vagy film) megfelelően. Az LG monitorok kifejlesztésénél figyelembe vett TCO-03-as szabvány garantálja, hogy a felhasználók az ergonómia, a képteljesítmény és a környezet adottságainak figyelembe vételével a lehető legkiválóbb munkahelyi környezetet alakítsák ki.

A megjelenés terén kétségtelenül az első a Flatron 40-es monitorcsaládja, amely bármelyik tagját a stílusérzékeny, a formatervezést és funkcionalitást egyformán igénylő vásárlók számára pozícionálták. A modellek 17 és 19 hüvelykes méretben kaphatók. Az íves hátú, art-deco stílusú megjelenés a legfontosabb megkülönböztető jegy az előző simahátú kivitelhez képest, a nemes fekete és ezüstszínek használatával pedig a monitorok harmonikusan illeszkedhetnek környezetükbe. A monitorok tartalmazzák az LG szabadalmaztatott képerősítő lapkáját, a Flatron f-Engine-t, amely élethű megjelenítést tesz lehetővé.

A Flatron Wide Display sorozat tagjai úttörőnek számítanak a piacon 30-46 hüvelykes méreteikkel. A monitorcsalád tagjai elhelyezhetők nyilvános helyeken, nyitott és zárt tereken, utcán, koncerttermekben, bemutatótermekben, bevásárlóközpontokban, reptéri várótermekben, hiszen a széles képernyőkön megjelenő információk mélyebb benyomást tesznek környezetükre. Az új monitorok könnyen és helytakarékosan falra, plafonra vagy akár asztalra is szerelhetők, az S-IPS technológiának köszönhetően képük bármely szögből látható. Az LG Wide Screen monitorjai akár 60 ezer óra működésre is képesek a háttérvilágítás cseréje nélkül.

A Flatron Multimédia monitorok bármely televízióval, DVD lejátszóval, videokamerával, játékkonzollal, számítógéppel és audiovizuális berendezéssel működtethetők. A 15:9 képarányú széles képernyőkön a játékok, filmek és televízióműsorok élethűen, kitűnő minőségben, 3D hanggal és a leggyorsabb válaszidővel jeleníthetők meg.

Az LG új noteszgépcsaládjai: az LM, LS, LW, LU és LP sorozat, valamint az LT20 Tablet PC. Az LW60/70 sorozatú, Intel Centrino platformra épülő noteszgépekben Mobile Intel 915-ös, 533MHz-es processzor dolgozik, amelyhez 2MB L2 gyorsító tár és felszereltségtől függően 256/512/1024 MB-os RAM társul. Háttértárként egy 40/100 GB-os winchester segíti a készülékek működését. Az 1280x800 pixel felbontású, szélesvásznú (15,4"/17"), plazmahatású LCD kijelzőt az ATI Mobility Radeon X600 grafikus kártya szolgálja ki, amely 128 MB RAM-mal rendelkezik, a PCI Express Interfész által a grafikus megjelenítés sebessége a versenytársak készülékeinél elérhető sebesség négyszeresére növekedett. Az új készülék négyféle kártyaformátum kezelésére (SD, MMC, MS, MS Pro) alkalmas, a felhasználók adataikat egyszerűen továbbíthatják digitális eszközeikre, pl. mp3 lejátszókra, digitális fényképezőgépekre és kamerákra stb. Az LW noteszgépekbe épített DVD Super Multi meghajtó minden létező DVD formátumot, köztük a két rétegű DVD lemezek írását is támogatja. A vezetékmentes hálózati csatlakozást a beépített wireless antenna teszi lehetővé, a készülékek bármely számítógéphez, hálózathoz vagy az internethez csatlakoztathatók. A Battery Miser technológiának köszönhetően a készülék a különböző funkciók (pl. hangerő-szabályozás, automatikus fényerő-beállítás, HDD) áramfogyasztásának ellenőrzésével szabályozza az akkumulátor élettartamát. A noteszgépek 2 éves garanciával, magyar billentyűzettel, magyar nyelvű Windows XP operációs rendszerrel kerülnek forgalomba.

LM60/70 sorozatú noteszgépek tömege mindössze 2,1 kilogramm, vastagsága 23,4 milliméter. A készülékek tömör, de emellett nagyon könnyű, alacsony sűrűségű magnéziumból készültek, amely ellenáll a külső hatásoknak és elektromágneses hullámoknak. A 14,1"/15" átmérőjű, ultra vékony LCD képernyő - az IPS technológiának köszönhetően - 85 fokos szögből, minden irányból látható. A Fine Bright technológia minimalizálja a képernyő tükröződését, így lehetővé teszi, hogy az új készülékeken a világos színek világosabbnak, a sötét színek még sötétebbnek látszódjanak. Az LM60/70 sorozat is az Intel Centrino platformra épül, Mobile Intel 915-ös, 533MHz-es processzorral, 2MB L2 cache belső memóriával, felszereltségtől függően 256/512/1024 MB-os RAM modulokkal, 60/80 GB-os winchesterrel. Az 1280x800 pixel felbontású LCD kijelzőt az ATI Mobility Radeon X600 grafikus kártya szolgálja ki, amely 128 MB RAM-mal rendelkezik.

LS70 sorozatú, lekerekített formájú noteszgépek 1,73 GHz-es teljesítményükkel kategóriájuk kiemelkedő tagjai. A 512/1024 MB, DDR II memória lapkák 400/533 MHz-en működnek, adatátviteli teljesítményük a 30%-kal magasabb, mint a hagyományos DDR memóriáké. A készülékek kettős négysávos (Dual Hexa Band) antennája (amely a négysávos Quad Band antennát váltotta fel) kiemelkedő vezeték nélküli elérési lehetőségeket kínál: hatsávos antennái segítségével nagyobb lefedettséget és jobb kapcsolatot biztosít. Kizárólag az LS modellekben elérhető az a kettős formátumú DVD+/-RW, amely akár 4,7 GB adat tárolására is képes. Az LG Battery Miser technológiája ezen készülékek esetében is felülmúlhatatlan akkumulátor-élettartamot kínál, a Standard 6 cellás akkumulátorok akár 6,5, a nagy kapacitású 9 cellás akkumulátor akár 10 órán keresztül is képes működni.

LT20 sorozatú, ultra könnyű (1,75 kg) és szuper vékony (19,8 mm) LT20 számítógép felhasználói közvetlenül a Tablet érintőképernyős monitorjára írhatnak egy digitális toll segítségével. A 160 fokos látószögű 12,1" képernyő felismeri a vonalakat és szimbólumokat, majd azonnal meg is jeleníti azokat, ezáltal az adatok könnyen és gyorsan kerülhetnek be a rendszerbe. A Tablet PC sok új lehetőséget kínál, így időt takarít meg a felhasználóknak: az elektronikus jelek vételekor automatikusan beállítjaa kép pozícióját és élességét, így a képernyőn a lehető legélesebb képet jeleníti meg. Az LT20 négyféle grafikai szoftverrel kapható, robusztus és rugalmas felépítésével, teljesen sík felületével e területek minden felhasználói igényét kielégíti.

Az optikai tároló újdonságok terén: az LG Super Multi meghajtók a zavaros DVD szabványok kezelésére adnak megoldást: az összes lehetséges formátum (DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) írására képesek. Újdonság a GSA-4160B (16x-os Super Multi DVD újraíró) és GSA-5160D (16x-os külső Super Multi DVD újraíró) is. Ezek valamennyi DVD formátummal kompatibilisek: valamennyi nagyobb DVD és CD formátumot írják és olvassák, az írott DVD a legtöbb DVD lejátszóval és DVD-ROM készülékkel olvasható. A készülékek akár 4,7GB adat tárolására képesek DVD-RAM, DVD-RW/R és DVD+RW/R lemezeken, emellett 2MB puffer memóriával és alulcsordulási hibát kivédő technológiával is rendelkeznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55