A Cisco az IP-kompatibilis RFID-eszközök bevezetését szorgalmazza

forrás Prim Online, 2005. január 31. 17:14
A Cisco Systems és az Európai RFID Központ bejelentette, hogy a Cisco is csatlakozik a Központ kezdeményezéséhez annak érdekében, hogy elősegítsék az RFID-n alapuló üzleti alkalmazások európai elterjedését. A január 25-én megnyílt RFID Központ célja, hogy élő bemutatók, képzések, rendezvények és pártatlan tanácsadás útján demonstrálja az RFID-alkalmazások előnyeit az európai vállalkozások számára.
A Heathrow repülőtér közelében, Bracknell-ben található központ számos technológiai partner, köztük a Microsoft, az Intel és a Cable & Wireless, valamint a brit kereskedelmi és ipari minisztérium támogatásával jött létre.

„2004 a kísérleti RFID-programok évének számított: ám ezek eddig igen szűk körben, elszigetelten folytak. A Cisco meggyőződése, hogy a tapasztalatszerzés, a várható előnyök pontos felmérése és a hosszú távú RFID-stratégia kialakítása céljából nélkülözhetetlen egy olyan rugalmasan bővíthető, konvergált IP-hálózat alkalmazása, amely képes megbirkózni az egyre összetettebb igényekkel és növekvő forgalommal” – jelentette ki Kaan Terzioglu, a Cisco Systems EMEA technológiai szervezetének ügyvezető igazgatója. „Az RFID tipikus hálózati adatfeldolgozási alkalmazás, ezért elterjedésének sikere és üteme nagyban függ a méretrugalmas, intelligens hálózati architektúra meglététől.” – hangsúlyozta.

„Az RFID Központ olyan állandó, független helyszín, ahol az RFID-hez kapcsolódó technológiák és ágazatközi alkalmazások széles választékát mutatjuk be. Így a potenciális felhasználók megismerhetik az RFID technológia kínálta lehetőségeket, és kiválaszthatják a számukra alkalmas megoldásokat” – mutatott rá Ed Cowley, a központ igazgatója. „Egyúttal olyan találkozópont, amely az összes érdekelt felet összehozza a közigazgatás, a felsőoktatás, az ágazati érdekképviseletek, a vállalati szféra és a megoldásszállítók köréből, ezzel segítve a bevált gyakorlatok és módszerek elterjesztését. Komoly hangsúlyt fektetünk az üzemeltetési, műszaki és üzleti kérdésekre. Nem működünk szabványosítási szervezetként, de segíthetünk értelmezni, és a vállalatok számára érthetővé tenni a technikai szabványok várható gazdasági hatásait.”

A Cisco szállítja az RFID Központ számára az RFID-alkalmazások és eszközök működéséhez szükséges vezetékes és vezeték nélküli hálózati infrastruktúrát, valamint bemutatja a Cisco RFID Ready Network megoldás gyakorlati alkalmazási lehetőségeit.

Kulcsszavak: RFID hálózat Cisco

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50