UPC: indul a "chello light", aktív előfizetésszám túl az 1 millión

Kovács Attila, 2005. február 2. 16:47
A UPC Magyarország Kft. mai sajtótájékoztatóján Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter társaságában Joe Zuravle vezérigazgató két bejelentést tett: mától indul a cégnek a kezdő és kevésbé aktív felhasználókat célzó olcsó szélessávú internetszolgáltatása, a "chello light"; illetve a cég ünnepélyesen köszöntötte az egymilliomodik UPC-előfizetőt.
Az 512/128 kbit/sec sebességű "chello light" nyolcszor gyorsabb, mint a betárcsázós internet, és a UPC szerint ma a legolcsóbb szélessávú internetszolgáltatás. Az adatforgalom havi 5 Gbájt, a hálózatra egy PC köthető, az egy darab e-mail címhez az e-mail álnevek (alias) száma max. 5 lehet, az e-mail tárhely mérete 10 Mbájt, a webtárhely mérete szintén 10 Mbájt

Zuravle arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt 10 hónap során egyharmaddal csökkent az internetszolgáltatás ára, miközben az internetezés sebessége háromszorosára növekedett.

Kovács Kálmán szerint az 1 millió hazai fogyasztó azt is jelenti, hogy a UPC Magyarországot bázispontnak tekinti, és innen kiindulva meglehetősen jelentős nemzetközi terjeszkedésbe fogott. A kormányzat az ilyen törekvéseket örömmel támogatja - mondta a tárca vezetője.

Kovács Nimród, a UPC elnöke bejelentette, hogy az egymilliomodik UPC-előfizető, aki egy, a nevét titokban tartani kívánó, három szolgáltatásra (kábeltévé, internet, VoIP kábeles telefon) "csomagban" előfizető budapesti hölgy, egy nyolcnapos kétszemélyes hollywoodi utazást nyert, teljes költséggel és ellátással. Az elnök megemlítette, hogy miközben nálunk túlhaladták az 1 milliót, Ausztriában még "csak" 850 ezer UPC-előfizető van. Az itteni 1 millió megoszlása: 710 ezer kábeltévé-előfizető, 140 ezer műholdas tévé-előfizető, 70 ezer telefon-előfizető, 70 ezer internet-előfizető.

További új információk is napvilágra kerültek: a főváros után már Budaörsön is előfizethető a VoIP kábeles telefonszolgáltatás, a következő települések ez év májusban-júniusban: Székesfehérvár, Pécs és Debrecen. Budapesten a UPC szolgáltatásai igénybevevőinek a 60 százaléka mindhárom szolgáltatást (tévé, internet, telefon) - árkedvezménnyel - előfizeti.
Kulcsszavak: UPC-hu ADSL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36