Sun: radikális egyszerűsítés és felhívás "a grid erejének közös kihasználására"

Bejelentések a Sun negyedéves Network Computing rendezvényén

forrás Prim Online, 2005. február 13. 14:26
Negyedéves Network Computing rendezvénye keretében a Sun Microsystems bemutatta a hálózati számítástechnika új korszakáról szóló jövőképét és a díjfizetéses alapon igénybe vehető Sun Grid fő elemeit.
A Sun törekvése a számítástechnika egyszerűsítésére azon az úttörő elképzelésen alapul, hogy ügyfeleinek „egy mozdulattal” elérhetővé tegye az éppen igényelt hálózatos számítási kapacitást, és csak a tényleges felhasználásért kelljen fizetni. Ennek érdekében a lehető legegyszerűbb árazást alkalmazza: óránként és processzoronként egy USA-dollárt. A bejelentésre az éves Sun Analyst Summit találkozó nyitónapján került sor, amikor a vállalat bemutatta a Client Solutions szervezet új tanácsadó szolgálatait, valamint azoknak az új szolgáltatásainak és megoldásainak átfogó kínálatát, melyek radikálisan leegyszerűsítik az informatikai infrastruktúra kiválasztását, beszerzését és használatát. A Sun emellett ismertetette stratégiáját az előfizetéses modellben használható Sun Java Enterprise System (Java ES) kibővítésére egy sor új, a piac igényeire válaszoló szoftvercsomaggal, amelyek használati díja alkalmazottanként és évenként 50 dollár.

A Sun kibővített jövőképe és folyamatos technológiai innovációja jelentős továbblépés a hálózati számítástechnikában, és útmutatóul szolgál a jövőbeni, szolgáltatóként működő adatközpontok kialakításához. Az új modell kiválóan megfelel az egyszerűség és a biztonság kettős követelményének, ugyanis a hálózaton keresztül „egy mozdulattal” igénybe vehető szolgáltatások mögött maximális biztonságot és hatékonyságot nyújtó adatközpontok állnak. A Sun a következő új termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat jelentette be negyedéves Network Computing rendezvényén:

A Sun Grid nemzetközi beindítása – több ezer processzort kapcsolnak rá a számítóhálóra az USA-ban (Texas, Virginia és New Jersey államban), illetve Skóciában, és a Sun iForceSM nevű partnerprogramjának tagjaival további központok létesítését tervezi 2005 során Észak-Amerika, Európa és Ázsia térségében.

Új tanácsadó szervezet az ügyfélmegoldások fejlesztéséhez
– az új Client Solutions szervezet hat nemzetközi integrált tanácsadó szolgálat keretében bocsátja az ügyfelek rendelkezésére a Sun több mint tízezer világszínvonalú szakértőjének mélyreható ágazati szakismereteit és az iForce-partnerek megoldásait.

Új és továbbfejlesztett megoldások – köztük az új Sun Compliance és Content Management Solution program; új Sun alapú infrastruktúra a biztonságos hálózateléréshez a Sun VoIP-alkalmazásszolgáltatási megoldásával, amely a Lucent Technologies technológiájára épül; valamint a kibővített Sun Service Optimized Data Center program.

Java ES és Java-szoftvercsomagok
– megjelent a Java ES és a kezdeti szoftvercsomagok új verziója a következő funkciókkal: identitáskezelés, alkalmazásplatform-szolgáltatások, rendszer szintű rendelkezésre állás, webes infrastruktúra és vállalati kommunikáció. A Java-szoftvercsomagok mindegyike előfizetéses alapon, alkalmazottankénti 50 dolláros éves díjjal vehető igénybe korlátlan felhasználási joggal.

Új Sun-szolgáltatások – a Sun Preventive Services kiegészült a partnerek által biztosított további lehetőségekkel és rendszerszinten kapcsolódó szolgáltatásokkal. A Sun Preventive Services, a Sun Update Connection és a Net Connect szolgáltatások továbbfejlesztésével csökkennek az ügyfelek felügyeleti költségei, az állásidő és a kockázat. A Sun szolgáltatáskínálatának fontos új eleme a SevenSpace nemrégiben végbement felvásárlásának köszönhető megoldás, amellyel a Sun most már heterogén környezetekhez is kínál távfelügyeleti és támogatási szolgáltatásokat (Linux, Windows, HP-UX és IBM AIX rendszerek esetében).

Középpontban a nélkülözhetetlen informatikai infrastruktúra

A Sun negyedéves Network Computing rendezvényén felszólalt Jonathan Schwartz, a Sun elnöke és üzemeltetési igazgatója. Beszédében hangsúlyozta, hogy a Sun újszerű megközelítése az adatközpontok alkalmazására új korszakot hoz az informatikában. Ebben a felhasználó szervezetek egy olyan informatikai infrastruktúra kiépítésére koncentrálnak, amelyen működés közben, igény szerint állíthatók rendszerbe a különböző hálózati szolgáltatások, az egyedi üzleti és műszaki követelményekhez igazodva. A Sun és több mint húszezer iForce-partnere bevált gyakorlatának és módszereinek alapján a Sun ügyfelei a szolgáltatásokra optimalizált adatközpontok irányába haladhatnak, fokozva rugalmasságukat és hatékonyságukat, és mérsékelve a beruházási és működési kockázatot.

A Sun beindítja a Sun Gridet

A Sun lendületesen folytatja az iparág megújítását új díjfizetéses szolgáltatásaival, amelyek forradalmasítják az informatikai infrastruktúra beszerzésének és használatának eddigi gyakorlatát. A vállalat bemutatta a Sun Gridet, és vázolta terveit az idén bevezetésre kerülő újdonságairól a technológia és a szolgáltatási konstrukciók terén. Ennek keretében új díjfizetéses feldolgozási és adattárolási szolgáltatásokat kínál a vállalatoknak, fejlesztőknek és asztali gépes felhasználóknak. Részletek a Sun egy dolláros ajánlatáról (1 $/CPU/óra feldolgozási és 1 $/GB/hó adattárolási díjfizetéses szolgáltatás).

Új Client Solutions tanácsadó szolgálatok az ügyfelek legégetőbb kérdéseinek megoldásához


Schwartz kitért a Sun értékesítési stratégiájának alakulására is, és áttekintette a Client Solutions tanácsadó szervezet folyamatos fejlesztését. Ennek keretében több szakmai területet átfogó, integrált tanácsadó szolgálatokat alakítanak ki, amelyek világszínvonalú szakértői hátteret nyújtanak az ügyfelek legkomolyabb informatikai problémáinak megoldásához. A Sun elvi ajánlásokat dolgozott ki az informatikai vezetők számára az adatközpontok következő generációjának tervezéséhez és kialakításához, és bejelentette optimális megoldásait a felhasználó szervezetek legégetőbb gondjaira: a vállalati rendszerek konszolidálására, a migrációra, a tartalomkezelésre, a törvényi előírások érvényesítésére, a biztonságra és az identitáskezelésre.

A piac igényeire válaszoló szoftvercsomagok bejelentése


A Sin kiszélesítette az előfizetéses Java ES termékekre irányuló stratégiáját, és ennek keretében a piac igényeire válaszoló új szoftvercsomagokat jelentett be. A Java System szoftvercsomagjai a rendszerek működésére alapvetően kiható megoldásokat kínálnak a következő területeken: identitáskezelés, alkalmazásplatform-szolgáltatások, rendszer szintű rendelkezésre állás és vállalati kommunikáció. A Sun egy sor megfizethető árú és könnyen telepíthető webszolgáltatást is bevezetett a középvállalatok számára. Ez a Java System Web Infrastructure Suite nevű termék központi eleme a Sun új középvállalati piaci stratégiájának. A Java Enterprise System jelenlegi felhasználói ingyenesen frissíthetnek az új megoldásra. A Java Enterprise System Release 3 jelenleg előfizetéses alapon 140 dollár/alkalmazott/év áron érhető el.
Kulcsszavak: Grid +céginfo Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50