A HP feltérképezte az egészség- és nyugdíjpénztárak informatikai igényeit

forrás Prim Online, 2005. február 17. 17:28
A HP Magyarország a pénzintézeti szektor számára elindított szemináriumsorozatának következő állomásaként mai rendezvényén az egészség- és nyugdíjpénztárak, pénzügyi szolgáltatók számára mutatta be a pénztári központi rendszereket az aktuális szabályozó változások tükrében.
Az egészség és nyugdíjpénztárak egyre gyorsabban növekvő ügyfélkörrel rendelkeznek és ez egyre nagyobb mennyiségű tranzakció kezelését teszi szükségessé. A pénztárak feladatai szerteágazóak, ezért olyan rendszerekre van szükségük, melyek eleget tesznek az üzleti tevékenység általános támogatása mellett a speciális pénztári követelményeknek. A meglévő pénztári rendszerek ennek a feladatnak nehezen tudnak megfelelni, adottságaik miatt tovább nem hangolhatóak.

A HP Magyarország olyan megoldást támogat és kínál a piac szereplői részére, amely egyesíti a piacon már sikeres, jól bevált architektúrára támaszkodó szoftvert a testreszabhatóság, modularitás, könnyű jogszabálykövetés képességével. A piac felmérését követően a HP a Dorsum Rt. Clavis Pension és Sanitas rendszerei mellett tette le a voksát. A HP és a Dorsum együttműködésének eredményeképp olyan terméket kívánnak a piacra bevezetni, mely a pénztárak speciális igényeinek megfelel, és a jövőbeni tranzakció mennyiség feldolgozásnak is eleget tesz. A piaci szereplők igényeiből kiindulva a CLAVIS Pension for HP és CLAVIS Sanitas for HP lehetővé teszi egyszerre több szervezet elszámolásainak támogatását, így a pénztárszolgáltatók vagy többféle pénztárral rendelkező csoportok ideális eszköze. Egy szoftver, egy adatbázis, egy infrastruktúra szükséges, de ugyanaz a felhasználói felület, egy betanítás, elkülönített elszámolások.

A CLAVIS Pension és Sanitas rendszerek erőssége a munkafolyamatok könnyen testre szabható támogatása, a pénztári szabályozásokat követő, újonnan kifejlesztett speciális modulok alkalmazása, a kipróbált vagyonkezelési, hozamszámítási eljárások, az integrált dokumentum kezelés és számos más felhasználói igény közvetlen támogatása. A tagi, munkáltatói adatszolgáltatások és befizetések felhasználóbarát allokációval egybekötött feldolgozása, a PSZÁF által előírt adatszolgáltatások könnyen módosítható teljesítése a már kipróbált rendszer képességeinek feladatra szabása alapján készült el.

A HP a szoftver tulajdonságainak kialakításához gyakorló szakértők és könyvvizsgálók bevonásával járul hozzá, annak érdekében, hogy az analitikus nyilvántartási, gazdasági esemény elszámolási sajátosságokat a hozzáértő gyakorlati szakemberek igényeinek figyelembe vételével alakítsák ki, és a készterméket már a bevezetés előtt auditálják. Ezzel a potenciális vásárlók bizonyosak lehetnek abban, hogy olyan rendszert vásárolnak, amely garantáltan megfelel az adott időben ismert minden követelménynek.

A legújabb előírásoknak megfelelő kockázatkezelési módszertanokat, a folyamatba épített ellenőrzés megvalósítását, az informatikai biztonsági elvárásokat (zártság, teljes körűség, utólagos módosíthatatlanság, jogosítványokhoz kötött hozzáférés stb.) a CLAVIS Pension és Sanitas rendszer teljes körűen támogatja. A HP gyakorlata az üzleti folytonosság tervezésében és megvalósításában segíti partnereit a működési kockázatok eliminálásában.

HP főbb szolgáltatásai:

Felmérés és átvilágítás
Integrációs stratégia kidolgozása
Kockázatkezelési stratégia kidolgozása, projektek
Egységes platform kidolgozása, rendszer-architektúra és megoldás kiválasztási javaslat
Funkcionális és technikai specifikáció készítése
Alkalmazások testre szabása
Technológiák és infrastruktúra telepítése
Migrációs tervezés és migrálás végrehajtása
Projekt management

Kulcsszavak: bankszolg pénzügy HPQ-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50