A CeBIT-en mutatja be új webkameráit és iPod-hangszóróit a Logitech

Milkovits Gábor, 2005. március 10. 17:35
Új, noteszgépekhez való webkamerákat, illetve az iPod lejátszóhoz tervezett hangszóró szettet mutat be a Logitech a hannoveri CeBIT technológiai kiállításon.
A Quickcam márkanév alatt futó VGA webkamerák 640 x 480 képpontos mozgóképek felvételére képesek. A noteszgépek képernyőjének tetejére rögzíthető készülékek közül a Deluxe modell egy "arckereső" szoftverrel is el van látva annak érdekében, hogy video-kommunikáció közben mindig a felhasználó arca jelenjen meg a másik fél képernyőjén. A Deluxe változat emellett 1,3 megapixeles állóképeket is tud rögzíteni, speciális érzékelője révén pedig rossz fényviszonyok mellett is jó minőségű képet produkál. A kamerák USB 2.0 és 1.1 alkalmazásokkal is el vannak látva, emellett pedig nagy előnyük, hogy tokba helyezve a szabvány noteszgép-táskákban is elférnek. A készülékek az Egyesült Államokban áprilisban kerülnek forgalomba, 40, illetve 60 dolláros áron. Európai megjelenésük májusra várható.

A másik érdekes Logitech újdonság a CeBIT-en a kifejezetten az iPod zenelejátszókhoz tervezett mm22-es hordozható kihangosító, amely összesen négy csúcstechnológiájú neodymium mikrohangszórót tartalmaz. A készülék úgy lett megalkotva, hogy az iPod lejátszó praktikusan elhelyezhető a közepén lévő tartórekeszben. Habár a hangszóró szett formatervezése egyértelműen az iPod-nak szól, összesen négyféle méretű cserélhető rekesszel kerül forgalomba, így gyakorlatilag bármilyen 3,5 mm-es csatlakozóval ellátott lejátszóval ugyanúgy használható, illetve az ilyen csatlakozójú noteszgépekkel is kompatibilis. A kép alapján a szerkezet nem látszik kimondottan hordozhatónak, ám a látszat csal, mivel az mm22-es összehajtható, és egy 25 x 15 x 5 cm-es tartóban bárhová könnyedén magunkkal vihető. A 340 gramm súlyú készülék hálózatról és akkumulátorról is tud üzemelni. A Logitech szerint a termék még ebben a hónapban kapható lesz meglehetősen borsos, 80 dolláros áron.

Az említett két terméken kívül a Logitech további újdonságokat is bemutat a CeBIT-en, köztük Sony PSP-kiegészítőket, játékhoz tervezett optikai egereket, vezeték nélküli noteszgép-perifériákat, egy új Harmony komplex távvezérlőt, illetve új USB PC-headseteket is.
Kulcsszavak: CeBIT 2005 CeBIT Logitech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14