Új típusú, kisméretű flashmemória-kártya a Pretec-től

Milkovits Gábor, 2005. március 13. 19:28
A Pretec a hannoveri CeBIT-en bemutatta következő generációs, mobiltelefonokba szánt kisméretű flashmemória-kártyáját, a C-Flash-t.
A C-Flash 17 x 12 x 1 mm-es méretével alig harmad akkora, mint a jelenlegi miniSD, vagy az RS-MMC kártyák, emellett pedig számos igen hasznos funkcióval rendelkezik. A mobiltelefonokhoz tervezett miniatűr flashkártya beépített SIM-kártya-támogatással, valamint MMC/SD és USB interfésszel is el van látva, továbbá támogatja a jelenleg legnépszerűbb, Samsung, Toshiba, Micron és Renesas flash IC-ket is. A Pretec már megkezdte a 128 MB-os verzió forgalmazását a mobiltelefon-gyártók részére, míg a nagyobb teljesítményű, 1 GB-os változat júniustól lesz elérhető. A tervek szerint az első C-Flash alkalmazással felszerelt mobilok augusztustól lesznek kaphatók.

A C-Flash kártyák specifikációját a Pretec már benyújtotta az MMCA-hoz annak érdekében, hogy az MMC-szabvány következő, kisméretű formátumaként elfogadtassa. Elemzők szerint 2005-ben az MMC lesz az első számú flashmemória-kártya formátum, megelőzve a konkurens SD-t és Memory Stick-et. A C-Flash emellett a hatalmas, 2 terabájtos teljesítményű, jelenleg fejlesztési fázisban lévő MU-Card specifikációt is támogatja, a MU-Card-ot fejlesztő tajvani gyártók pedig már el is fogadták mint szabványt, így a kisméretű Mu-Flash kártyák kompatibilisek lesznek majd a C-Flash-t használó készülékekkel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50