Axis: professzionális éjjel-nappali biztonsági kamera

forrás Prim Online, 2005. március 22. 18:55
Az Axis Communications bevezette a piacra az IP hálózatokon keresztüli éjjel-nappali megfigyelésre alkalmazható nagy teljesítményű AXIS 221 éjjel-nappali hálózati kamerát.
Mivel az AXIS 221 képes bármilyen fényviszonyok között kitűnő képminőséget biztosítani, kültéri és beltéri alkalmazásokhoz, pl. épületek, utak, parkolók, garázsok, vasúti pályaudvarok és repülőterek megfigyelésére egyaránt ideális megoldást jelent. A terméket az iparág legszélesebb bázisú videó és riasztásmenedzsment alkalmazói szoftverei támogatják.

Az AXIS 221 automata, leszerelhető infravörös-leválasztó szűrővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a kamera elegendő fényerősségnél színes képet, sötétben pedig fekete-fehér képet biztosítson. Nagyteljesítményű Pentax lencsét és fokozatos letapogatású CCD képérzékelőt használ, hogy a mozgóképeket torzításmentesen jelenítse meg. Azon felül, hogy teljes képkocka sebességet támogat minden felbontásnál, az AXIS 221 szimultán JPEG mozgóképet és modern MPEG-4 video streameket nyújt, ezzel lehetővé téve, hogy a rendszereket a képminőségre és a sávszélesség-hatékonyságra egyaránt lehessen optimalizálni.

Az AXIS 221 továbbá számos modern megoldást támogat, amelyek a kamerának rugalmasságot és intelligenciát kölcsönöznek, mint például:

Etherneten keresztüli áramellátás, mely lehetővé teszi, hogy a készülék a hálózati kábelen keresztül kapjon áramot. Ez azt jelenti, hogy a kamerának nincs szüksége külön elektromos vezetékre, és így egyszerűbb a beszerelése.

Képi mozgásérzékelő, amely aktiválja a kamera képküldését és képrögzítését, amennyiben a látóterén belül vagy a felhasználó által meghatározott területen belül bármilyen mozgást érzékel.

Prealarm és postalarm puffer. Ez lehetővé teszi, hogy a kamera maga képeket mentsen a riasztási esemény bekövetkezése előtti és utáni időszakról (összesen kb. ötperces videofelvételeket).

• Személyes adatvédelemi okokból történő kitakarás (privacy masking). Ez lehetővé teszi a rögzített képek egyes területeinek személyes adatvédelmi célokból történő kitakarását.

Be-és kimenő adatok biztosítása külső eszközökhöz, például világítás bekapcsolásához vagy ajtózáráshoz alkalmazott ajtóérzékelőkhöz, relékhez, való kapcsolódáshoz.

Az AXIS 221 és a hozzá kapható védőburkolat 2005. áprilisától kapható az Axis értékesítési csatornáin keresztül.

Kulcsszavak: kamera security Axis

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50