Az RFID és ami utána jön

forrás Prim Online, 2005. március 28. 13:07
Az SAP bemutatta igazgatósági tagja, a közgazdász végzettségű Claus Heinrich második vállalatirányítási témájú szakkönyvét.
Ebben a munkában a szerző vállalata jövőképét vázolja fel azokkal az új generációs üzleti környezetekkel és technológiákkal kapcsolatban, amelyek megjelenése nyomán a vállalatok másként fogják észlelni és követni a piac dinamikus változásait a közeli és távoli jövőben. "Az RFID és ami utána jön: hogyan fejlesszük vállalatunkat a valós körülmények ismeretében?" (RFID and Beyond: Growing Your Business through Real World Awareness) című könyvben Heinrich tovább finomítja az adaptív üzleti hálózatok első könyvében (Adapt or Die - Transforming Your Supply Chain into an Adaptive Business Network) lefektetett koncepcióját. Az adaptív üzleti hálózatban a vállalat, valamint fő üzleti partnerei, beszállítói és ügyfelei szoros integrációban futtatják üzleti folyamataikat, így gyorsan képesek reagálni a kereslet változására, az új üzleti lehetőségekre és a külső veszélyekre. A könyv bemutatására a március 7. és 10. között megrendezett National Manufacturing Week szakkonferencia keretében került sor, az Illinois állambeli Chicagóban.

Az üzleti vezetőknek és döntéshozóknak szóló könyv az adaptív vállalati folyamatok és az új technológiák bemutatása után azt veszi górcső alá, miként segítik a tényleges üzleti eseményeket is érzékelni képes, RFID-címkékre, intelligens kártyákra, valamint az IT-rendszerek és fizikai tárgyak információit leolvasó érzékelőkre épülő technikák a vállalatokat a váratlanul felmerülő üzleti kihívások valós idejű kezelésében. Felvázolja a rádiófrekvenciás azonosítás bevezetésének alapjait, és kifejti hogyan támogatják az RFID és más innovatív technológiák - az SAP stratégiai jövőképével összhangban - a valós körülmények ismeretében zajló üzleti működést.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50