Kémprogram a Mac OS-t támadhatja

Kollár Csaba, 2005. március 29. 20:48
A Gartner egy körlevélben figyelmeztette Macintosh OS operációs rendszert futtató ügyfeleit a terjedő kémprogramokra, és a növekvő biztonsági kockázatra.
Az Apple gépek felhasználói között kisebb fajta felhördülést keltett a hír, hogy rendhagyó módon nem egy vírusirtók gyártásával foglalkozó vállalat, hanem egy közismert elemző cég ad ki ilyen figyelmeztetést. Martin Reynolds, a Gartner Dataquest elnökhelyettese szerint a velük kapcsolatban álló felhasználók mindössze 3 százaléka futtat valamilyen Mac OS rendszert, és tény, hogy elég jól védett megoldásról van szó, ám amennyiben egy kifejezetten Mac ellen kifejlesztett vírus megjelenne, igen gyors terjedési sebességre számíthat. Szerinte kiemelten fontos a ma még a gyakorlatban a Macintosh gépeken nem ismert kémprogramok megjelenésének veszélye, erre előbb utóbb számítani lehet. Reynolds szerint félrevezető, hogy eddig nem voltak ilyen programok, és nem jellemzőek a járványszerű vírustámadások sem. Ez elkényelmesítheti a rendszergazdákat, és egy valós támadás gyorsan végigfuthat a gépeken.
Kulcsszavak: Mac vírus Apple

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36