Informatikai Innovációs díjat nyert a Megatrend 2000 Rt.

forrás Prim Online, 2005. április 1. 18:00
A Magyar Innovációs Szövetség 2004. évi Informatikai Innovációs díjában részesült a Megatrend 2000 Rt. ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszer terméke.
A Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért szakemberekből álló bírálóbizottság Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter elnökletével az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert jelölte meg a 2004-es év leginnovatívabb informatikai megoldásának. Az idén tizenharmadik alkalommal kiosztott díjra pályázhat minden Magyarországon bejegyzett társaság vagy egyéni vállalkozó, aki az előző évben kiemelkedő hasznot ért el magas színvonalú új termék, új eljárás vagy új szolgáltatás létrehozása és piaci bevezetése révén.

Az ISeeSec lehetővé teszi elektronikus adattartalmak kockázatarányos védelméhez szükséges központi biztonsági ellenőrzési rendszer létrehozását, az információvédelmi terület belső fenyegetettséghez kapcsolódó audit és kockázat analízis feladatköreinek hatékony támogatását.

"Először 1994-ben kaptunk Compfair nagydíjat Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszerünkre, amely azóta a piac meghatározó szereplőjévé vált. Az állandósult innováció újabb állomása az ISeeSec, mely az információvédelem egy ma még kevésbé ismert részterületén érhet el hasonló sikereket itthon és külföldön" - nyilatkozta K. Szabó Imre a díj átvétele után.

  • Az ISeeSec adatvédelmi alkalmazás képes minősített és egyéb bizalmasnak minősülő elektronikus adatok tárolásával és kezelésével kapcsolatos munkafolyamatok anomáliáit észlelni, eltérés esetén a szervezet biztonsági szabályozásával összhangban a folyamatot valós időben blokkolni, ill. a szükséges riasztási, jelentési feladatokat elvégezni. A termék biztonsági vezetők, IT kockázati menedzserek napi operatív és stratégiai munkáját támogatja a vonatkozó hazai és nemzetközi IT biztonsági szabványok és ajánlások figyelembevételével. A rendszer ajánlott minden minősített információt kezelő gazdasági társaság és szervezet számára, a kiemelten elektronikus értékeket kezelő szervezetek (rendvédelmi szervek, fegyveres testületek, minisztériumok), szolgálati titkokat kezelő szervezetek (államigazgatási intézmények, szakhatóságok) és banktitkokat kezelő pénzintézetek (bankok, biztosítók, értékpapír-kezelők, tőzsde stb.) számára. A Megatrend és szolgáltató partnerei adatvédelmi tanácsadással is segítik a termék bevezetését és sikeres működtetését.
Kulcsszavak: díj Megatrend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50