56 százalékos árbevétel-növekedés a NextiraOne Magyarországnál

forrás Prim Online, 2005. április 5. 14:45
A NextiraOne Magyarország Kft., az informatika és a telekommunikáció integrációjának egyik vezető szakértője ismertette a 2004. évi pénzügyi eredményeit és 2005-re vonatkozó stratégiai terveit.

A NextiraOne Magyarország az elmúlt évben 2 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelt el, amely 56 %-os növekedést jelent a 2003-as évhez képest. A forgalmazott termékek és kapcsolódó szolgáltatások aránya a tavalyi megoszlással megegyező, a termékforgalmazásból származó bevétel a teljes árbevétel 75%-át teszi ki, míg szolgáltatásokból a bevétel 25%-át realizálta a cég.

A 2004-es év sikeres projektjei


A NextiraOne Magyarország a tavalyi évben több nagyszabású projektet bonyolított le. Az év legnagyobb volumenű megbízása a Művészetek Palotájában a teljes informatikai és telekommunikációs hálózat kiépítése volt. További telefonrendszereket épített ki többek közt a Hunguest Hotel és a CIB Bank részére, ez utóbbinál testreszabott HelpDesk kialakítását is megvalósította. Az IP telefónia rendszerek területén 2004-ben a Raiffeisen Bank megbízása volt a legjelentősebb. A cég már 2004-ben is hangsúlyt fektetett a hálózatbiztonsági, ún. Business Protection területre, amelyre kiváló referencia a szigorú minőségi elvárásokat támasztó japán Kuka Robotix autóalkatrészeket gyártó japán cégnél megvalósított biztonsági rendszer, biztonsági átvilágítás terén pedig a Tchibo.

A hagyományos telefónia területéről érkező, korábban az Alcatel Magyarország részét képező cég tevékenységi és szolgáltatási köre az elmúlt 3 évben jelentősen bővölt az IP telefónia és az informatikai megoldások és szolgáltatások irányába. Mára a hang-adat integráció és a call center megoldások mellett a cég fő tevékenységi körébe tartozik a hálózatbiztonság, a rendszerintegráció valamint a rendszerüzemeltetés is.

A szolgáltatásokból származó árbevételének részaránya évek óta stabilan 25% körül mozog, míg a termékekből származó 75% árbevételének struktúrája jelentősen átalakult az elmúlt évek során. Fő termékbevétele továbbra is a hangalapú megoldások forgalmazásából származik, bár 2002 óta 82%-ról 60%-ra csökkent a részarány – az adat-, IP-, és call center alapú megoldások javára.

Díjak, elismerések


Az elmúlt év során számos magyarországi kitüntetésben is részesült a NextiraOne. Többek között „Az Év Premier Partnere” lett a Cisco jóvoltából, hiszen a korábban megszerzett Cisco minősítések mellett megfelelt a Cisco „IP Communications Specialization” szigorú követelményrendszerének is. A Bell Research kutatása alapján pedig „A legnagyobb magyarországi piaci részesedéssel rendelkező platformfüggetlen call center rendszerintegrátor” vállalat címet érdemelte ki, emellett pedig a Genesys szakmai díját is megnyerte. 2004-ben a NextiraOne számos, a NextiraOne Európai Központja által kiosztott díjat is nyert, melyek között szerepel a legnagyobb szolgáltatásból elért árbevétel megoszlásért, valamint a legmagasabb ügyfél-elégedettséggel rendelkező képviseletért járó cím.

2005. évi tervek


A előző év sikereivel összhangban a NextiraOne Magyarország 2005-re 15%-os növekedést tervez. A legfontosabb célkitűzések között szerepel az IT és a telekommunikáció integrációjának további erősítése, illetve a piaci részesedés határozott növelése mellett a szolgáltatásból származó bevétel növelése. Emellett meghatározott szerepet szánnak a réspiaci termékek és a kapcsolódó értéknövelt szolgáltatások továbbfejlesztésének, mint pélául a középvállalatok IT rendszerének üzemeltetése, vagy a Business Protection (üzleti adatok védelme). Szintén erre az évre tűzték ki célul a partnerkapcsolati együttműködések további erősítését, a Cisco Silver Partneri státusz megszerzését, az Alcatel, Genesys és NICE partnerkapcsolatok fenntartását és mélyítését.

Kulcsszavak: NextiraOne-hu +céginfo

A Jobsgarden kutatása szerint a cégek 62 százaléka tervez foglalkozni a mesterséges intelligenciával a közeljövőben

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 20:39

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Clipboardic 1.18

A kis segédprogram figyeli a vágólap tevékenységét, és minden alkalommal, amikor másol valamit a vágólapra, automatikusan menti a másolt adatokat egy Windows vágólapfájlba (.clp). Később, amikor újra szüksége lesz a másolt adatokra, egyszerűen kiválaszthatja a megfelelő vágólapfájlt, és a Clipboardic automatikusan beilleszti azt. A Clipboardic lehetővé teszi a vágólap adatainak egyszerű megosztását a helyi hálózat több számítógépe között.

2024. május 6. 16:30

100 éves a kismegszakító, amely lehetővé teszi az energetikai átállást

Az ABB-nek a maga nemében első kismegszakítója (Miniature Circuit Breaker/MCB) már 100 éve biztosítja az elektromos áramkörök védelmét, és a jövő fenntarthatósági igényeihez igazodva napjainkban is tovább fejlődik. Mivel az összes tűzeset közel egynegyede lakóépületekben keletkezik, ezért kijelenthető, hogy a kismegszakítók az otthonok biztonságossá tételével forradalmasította az életmódunkat, sőt megteremtette az elektromos biztonságot az egész társadalom számára, a vasúti infrastruktúrától kezdve a gyárakon, a kereskedelmi épületeken át, az adatközpontokig.

2024. május 6. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55