Továbbfejlesztett pop-up blokkoló a Firefox-hoz

Milkovits Gábor, 2005. április 5. 22:01
A Mozilla Foundation egy olyan, egyelőre béta tesztverzióban kiadott frissítést dolgozott ki a Firefox böngészőhöz, amely a korábbinál hatékonyabban szűri ki a felugró ablakokban megjelenő reklámokat.
A népszerű, ingyenesen letölthető böngészőprogramon már most is létezik hasonló alkalmazás, ez azonban nem blokkolja a segédprogramokon, például a Flash-en vagy a Java-n keresztül érkező külön ablakos reklámokat. Asa Dotzler a Mozilla részéről közölte, hogy az eredeti beállításokkal működő jelenlegi Firefox 1.0 azért nem szűri ezeket, mivel egyes oldalak esetében hozzátartoznak azok normális működéséhez. A frissítés úgy segít megoldani a dilemmát, hogy lehetőséget kínál a felhasználóknak az ilyen weboldalak elkülönített kezelésére, míg a többi internetes helyről az összes pop-up-ot blokkolja.

A PopupsDie elnevezésű alkalmazás béta tesztváltozata a Firefox-hoz a http://mozilla.osuosl.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/experimental/popupsdie/ oldalról tölthető le. A véglegesített verzió kiadásával kapcsolatban egyelőre nem közöltek konkrétumokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50