Mobiltelefon a közigazgatásban: üttörő magyar szak- és tankönyv

Kovács Attila, 2005. április 8. 12:12
Az "M-Kormányzat, M-Demokrácia" című könyv megjelenése alkalmából április 8-án a budaörsi önkormányzat, az Akadémiai Kiadó és a Pannon GSM közös sajtótájékoztatót tartott a Budaörsön, az Atronyx székházban.
Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent szak- és felsőoktatási szakkönyv egyben Magyarország első, de világviszonylatban is úttörőnek számító mobil-közigazgatási szakkönyve a mobil kommunikáció és a mobilipar közigazgatási premierje.

Az 1500 példányban megjelentetett, 16 fejezetből álló, 450 oldalas könyv szerzői (Budai Balázs és Sükösd Miklós) mögött az E-government Alapítvány szakmai keretében a Budapesti Corvinus Egyetem Államigazgatási Kar E-government kutatócsoportja áll. A nagyrészt elméleti jellegű tankönyv fejezetei között található többek között a kommunikációval, a piaci lehetőségekkel, az infokommunikáció technikai eszközeinek használatával, a frekvenciagazdálkodással, nemzetközi és hazai alkalmazási ajánlásokkal, a készenléti szervezetek rádiós hálózataival és "best practices" területekkel foglalkozó fejezet. A fejezeteket a csokorba szedett legfontosabb kérdések zárják le.

Várható a könyv szerb és román nyelvű változatának kidolgozása, valamint tárgyalások folynak az orosz és szlovák nyelvre történő fordítás érdekében. A budaörsi önkormányzat okmányirodája várhatóan ez év őszétől egyes okmányirodai munkák egyszerűsítésére bevezeti a mobiltelefonos ügyintézést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50