Biztos áramellátás, elmés eszközök utazó felhasználóknak

forrás Prim Online, 2005. április 28. 17:17
Az American Power Conversion (APC) bemutatta utazó felhasználók számára készült megoldásait.
Az úton lévők életét könnyíti meg az univerzális notebook akkumulátor (Universal Notebook Battery), ami annak ellenére, hogy kifejezetten könnyű és vékony, akár nyolcórás notebook-használatot is lehetővé tesz. Szintén utazóknak készültek a felcsévélhető telefon- és hálózati kábelek, a kis méretű utazó optikai egér, az USB-s mobiltelefon-akkumulátor kiegészítő és egy kifejezetten notebookokhoz kifejlesztett túlfeszültség elleni eszköz.

Az univerzális notebook-akkumulátor egy könnyű, vékony áramellátási megoldás hordozható számítógépekhez. A kevesebb mint 910 gramm tömegű akkumulátor egy átlagos notebook-felhasználó számára akár nyolcórányi folyamatos használatot biztosít (mely időtartam függ természetesen a számítógép típusától és az energiagazdálkodási beállításoktól). A felhasználók egy nyomógomb és egy kapacitásjelző LED segítségével bármikor ellenőrizhetik az akkumulátorban rendelkezésre álló energiát, ezért nem érheti őket meglepetés.

Az univerzális notebook-akkumulátor kimeneti feszültségét a 15-24 voltos tartományon belül egy potméterrel állíthatja be a felhasználó. Az univerzális akkumulátor a notebook töltőegységével tölthető, mivel áramellátási csatlakozója bemenetként és kimenetként is funkcionál. Az akkumulátoron található csatlakozók a ma forgalomban lévő szinte összes notebookkal biztosítják a kompatibilitást. Nincs szükség további töltőegységekre és adapterekre, mivel az akkumulátor töltéséhez használható a noteszgép eredeti töltője vagy az APC Universal Power Adapter töltője. Az univerzális notebook-akkumulátor a Universal Power Adapter töltőkhöz és a TravelPower táskákhoz tökéletesen integrálható. Kivételes hőkiegyenlítési jellemzői miatt az univerzális notebook akkumulátor az egyetlen külső notebook akkumulátor, mely huzamosabb ideig tud működni a notebook táskán belül is.

Az USB mobiltelefon akkumulátor-kiegészítő egy kisméretű, kompakt megoldás, amely kiválóan működik vészakkumulátorként: a megszokottnál akár 60 perccel több beszélgetést tesz lehetővé a mobilkészülék USB portra való csatlakoztatásával. Használatához egy külön megvásárolható USB töltőkábel és AAA méretű elemek szükségesek.

Az APC utazó felhasználóknak szánt új megoldásai között megtalálható még egy Plug and Play, USB optikai egér 60 cm felcsévélhető kábellel. Az utazásnál hasznos további megoldások között megtalálhatók felcsévélhető hálózati- és telefonkábelek. A kábelekhez 1,5 m hosszú rugó segítségével felcsévélhető kábel tartozik, amely megkönnyíti a kábelek szállítását. Három utazócsomag érhető el: az egyik telefonkábelt, a másik Ethernet hálózati kábelt, a harmadik pedig mindkettőt tartalmazza.

A SurgeArrest kompakt kivitelű, hordozható számítógépekhez kifejlesztett notebook áramellátás-védelmi megoldás. A termék a hálózati védelem mellett megbízható telefon-, fax-, internet-, DSL- és modemvédelmet nyújt. A termék a világ minden elektromos hálózatával kompatibilis.

Az APC univerzális notebook akkumulátor, az USB akkumulátor-kiegészítő, az USB optikai utazó egér, a felcsévélhető hálózati- és telefonkábel, valamint a SurgeArrest notebook áramellátás-védelmi megoldás már elérhető Európában is.
Kulcsszavak: notebook APC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55