A HP 37,5 millió eurós szerződést nyert el az Európai Bizottságtól

forrás Prim Online, 2005. május 2. 12:02
A HP ma bejelentette, hogy a Steria nevű céggel alakított konzorciuma 37,5 millió euró értékű szerződést írt alá az Európai Bizottsággal két fontos központi információs rendszer – a második Schengeni Információs Rendszer (SIS II) és a Vízuminformációs Rendszer (VIS) – kiépítéséről.
A SIS a világ legnagyobb határőrizeti és rendőrségi információs rendszere, a SIS II kifejlesztése pedig előfeltétele a schengeni térség jelenlegi tagállamai és a 2004. májusban újonnan csatlakozott 10 ország közötti határellenőrzés megszüntetésének. A VIS a schengeni térség európai országaiba irányuló vízumkérelmek feldolgozását fogja támogatni.

A Bizottság a feladat elvégzésére a HP, a Steria, valamint két további európai vállalat, a német Mummert és a luxemburgi Primeshpere alkotta konzorciumot választotta. A döntés fő kritériumai a két informatikai rendszer technológiai modelljének minősége, valamint az adófizetők pénzének leghatékonyabb felhasználása voltak.

A Bizottság által elvégzett benchmark-tesztek tanúsága szerint a HP konfigurációja az egymástól több mint 800 km távolságra fekvő két helyszínnel megoldott katasztrófa-elhárítás során mindvégig teljes körűen üzemképes marad. A HP modellje optimálisan skálázható és szabványos platformokra épül – ez a megoldás különösen ideális a több országra kiterjedő működéshez.

Kulcsszavak: security EU HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50