Üzleti IT szeminárium "szolgáltató informatikai szervezet" fókusszal

Kovács Attila, 2005. május 4. 18:18
A KFKI Csoporthoz tartozó ICON Rt. ma annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy egynapos üzleti informatikai szemináriumot rendezett döntéshozók számára, Budapesten, a Hotel Inter-Continetalban.
A nyolc előadást és egy IT biztonság témájú kerekasztal-beszélgetést magába foglaló szakmai napra 170 érdeklődő szakember regisztráltatta magát. Az előadások középpontjában a 2004-ben jó évet zárt (a cég eredményessége 20 %-kal javult) ICON legsikeresebb ágazatainak (rendszermenedzsment, informatikai biztonság, infrastruktúra szoftverekkel, illetve üzemeltetésükkel kapcsolatos tanácsadás) bemutatkozása, feladatmegoldásai álltak. Keleti Arthur, az rt. IT biztonsági igazgatója kiemelte, a megjelent informatika-biztonsági törvényeknek, legfőképpen a pénzügyi szervezetekre, komoly hatással lesznek. Rámutatott, amíg az IT biztonság és rendszermenedzsment piac az országban mintegy 12%-kal növekedett 2004. folyamán, az ICON informatikai biztonság üzletágában több mint 50 %-os fejlődés volt tapasztalható ugyanezen időszak alatt.

Fábián János, a másfél évvel ezelőtt indult tanácsadási üzletág munkájáról szólva, hangsúlyozta, az eredetileg brit kormányzati kezdeményezésként létrejött ITIL (IT Infrastructure Library) ajánlás mára az informatikai üzemeltetés de facto szabványává vált a profitorientált vállalkozásoknál is. Kiemelte a szemináriumon elhangzott ITIL-előadást, amely az ITIL gyakorlati alkalmazását mutatta be, a vállalati helyzetértékelésről, az esetleges hiányok rangsorolásán át, a szükséges fejlesztések felsővezetői támogatásának megszerzéséig.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az ICON várhatóan egy héten belül közzé teszi 2004. évi eredményeit.
Kulcsszavak: szeminárium Icon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50