Új Sony Vaio noteszgép EDGE hálózati alkalmazással

Milkovits Gábor, 2005. május 11. 22:23
A Sony piacra dobta legújabb Vaio noteszgépét, a VGN-T350-est, amely a WiFi és a Bluetooth mellett a GPRS/EDGE szélessávú mobiltelefonos hálózatra is képes rácsatlakozni.
Ez lehetővé teszi, hogy a hordozható számítógéppel ne csak a WiFi forró pontok közelében, hanem másutt is viszonylag széles sávon lehessen internetezni. Az új noteszgép egyelőre az Egyesült Államokban kerül forgalomba, és a Cingularnak állítólag az egész országot lefedő hálózatát lehet majd vele használni, természetesen a megfelelő díjak kifizetése mellett. A 3G mobiltelefóniában valamivel előbbre tartó Európában és a Távol-Keleten már viszonylag elterjedtek a mobiltelefonos hálózati kártyákat használó noteszgépek, így valószínűleg az új Sony Vaio is hamarosan megjelenik ezeken a piacokon is. A készülék újítása, hogy az előre beépített, EDGE alkalmazást támogató Cingular kártyával együtt kerül forgalomba.

Ami a technikai specifikációt illeti, a körülbelül 1 kg súlyú laptop egy 1,2 GHz-es processzorral, egy 60 GB-os merevlemezes meghajtóval és 512 MB RAM-mal, valamint 10,6"-es LCD képernyővel van felszerelve. Akkumulátorának egy feltöltésével a gyártó szerint akár 9 órányi használatot is lehetővé tesz, amennyiben nem használjuk a kétrétegű lemezekkel is kompatibilis DVD+R/RW lejátszót. A készülék júniustól lesz kapható Amerikában, 2200 dolláros induló áron.
Kulcsszavak: notebook Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14