"Technológiai kiválóság" díj az Axis-nak

forrás Prim Online, 2005. május 15. 11:03
Az Axis Communications, a hálózati videópiac világszintű vezetője, a bejelentette, hogy a céget a Frost & Sullivan a 2005-ös „Excellence in Technology” – „Technológiai kiválóság” díjjal tüntette ki az AXIS 231D és az AXIS 232D hálózati dome kamerák révén. A díjat minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, amely egy olyan technológia fejlesztésében ért el sikereket, amely a bevezetés, a változtatás és a versenyhelyzet tekintetében képes befolyást gyakorolni a piacra.
A hálózati dome kamerákban a hagyományos analóg dome kamerák funkcionalitása a kiváló minőségű hálózati kamerák legjobb tulajdonságaival egyesül. Az AXIS 231D és az AXIS 232D kitűnő minőséget és teljes képkocka sebességet szolgáltatnak, valamint lehetőség van rajtuk a vízszintes (pan) és függőleges (tilt) forgatás és a zoom funkciók távoli vezérlésére IP hálózatokon, pl. LAN-on vagy Interneten keresztül. Továbbá a hálózati dome kamerák támogatják az MPEG 4 tömörítést alkalmazó szimultán képátvitelt.

Az Axis a hálózati dome kamerák tervezésénél a vállalat saját, ARTPEC-2 tömörítő chip-technológiáját alkalmazta. Csakúgy mint a valódi dome kamerákat, az AXIS 231D-t és az AXIS 232D-t is vízszintesen 360 fokban lehet forgatni, fokozatmentesen, a nagy területek hatékony lefedése, és a mozgó objektumok nyomon követése érdekében. A felhasználók 20 kameraállást (preset) és egy sorozat bejárást (auto-őrjáratot) is beállíthatnak. Ezek a funkciók ideálisak repülőterek, vasúti pályaudvarok, börtönök, raktárak, gyáregységek, bevásárlóközpontok és iskolák területének biztonsági felügyeletéhez.

A múlt hónapban a Frost & Sullivan az Axisnak ítélte a „Piac Vezetője 2005” díjat a hálózati videó területén. A Frost & Sullivan úgy találta, hogy az Axis mind a hálózati kamerák, mind a videoszerverek világpiacán meghatározó szerepet tölt be. Az ezeket együttesen magába foglaló hálózati videó világpiacon az éves növekedési ráta 40%, és a piac 2010-re eléri az 1,2 milliárd USA dolláros szintet.
Kulcsszavak: kamera hálózat díj Axis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50