Magyarországon is elérhető a kiskereskedelem számára a Navision vállalatirányítási rendszer

forrás Prim Online, 2005. május 24. 10:56
A Budapesti Sportarénában június 1-2-án tartandó RetailTech régiószintű kiállításon mutatja be az LLP Budapest a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerre épülő, Landsteinar Retail PlusPOS kiskereskedelmi kasszarendszert.
A megoldás különlegessége, hogy egyesíti a pénztárgép egyszerű kezelhetőségét és gyorsaságát a vállalatirányítási rendszer funkcióival, valamint egyszerűvé és átláthatóvá teszi kiskereskedelmi környezetben az árucikkek, a vevők és a személyzet menedzselését. Az LLP szakemberei már számos cégnél vezettek be Navision megoldást Kelet- és Közép-Európában, Angliában pedig jelenleg is dolgoznak egy kiskereskedelmi bolthálózatnál a Navision és Landsteinar alkalmazások összekapcsolásán.

Közép- és Kelet-Európában a kiskereskedelemi szektor rendkívül gyors változáson megy keresztül napjainkban. A fogyasztói viselkedésben, a jövedelemben és életstílusban történt elmozdulások nagyban és széles körben hozzájárulnak e terület folyamatos fejlődéséhez. Azok a kiskereskedők, akik energiát fordítanak a kiskereskedelmi minták és az élvonalbeli technológiák kiértékelő elemzésére, az ágazat domináns szereplőivé válhatnak a régióban.

A 7 országban jelen lévő LLP Csoport több éve forgalmazza a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszert. A cég a Navision Landsteinar kiskereskedelmi kasszarendszerrel kibővített verzióját pedig jelenleg egy nyugat-európai kiskereskedelmi bolthálózatnál vezeti be. Ezt a kasszarendszert egyébként az LLP egyik partnercége, a kiskereskedelmi rendszerekkel foglalkozó VH-Com alakította át a hazai törvényi előírásoknak megfelelő szabályozás szerint, amelynek forgalmazását 2005. májusában az APEH is engedélyezte; így a megoldás a hazai kiskereskedelmi hálózatok számára is elérhetővé vált. Figyelembe véve a külföldi bevezetési tapasztalatokat, a Magyarországon egyre növekvő piaci elvárásokat, valamint a pénzügyi rendszer rendkívül előnyös árfekvését, az LLP Budapest idén májusban úgy döntött, hogy felveszi portfoliójába az integrált Navision terméket.

"Azt gondolom, hogy nagy előrelépést jelent a kiskereskedelemi szektor számára, hogy a hazai piacon is megjelent a Landsteinar, hiszen ezentúl nemcsak a multinacionális vállalatoknak tudunk hatékony és teljes körű megoldást kínálni, hanem a kiskereskedelem bármely területén tevékenykedő, Microsoft Navision-t használó ügyfelek számára is" - mondta Barbara Dreska, az LLP Csoport és az LLP Budapest ügyvezető igazgatója.

A Landsteinar Retail PlusPOS az eladás helyén, azaz a pénztárnál futó alkalmazás, amely PC alapú számítógépen fut. A megoldás gyakorlati haszna, hogy egyesíti a pénztárgép egyszerű kezelhetőségét és gyorsaságát a vállalatirányítási rendszer funkcióival. Ezáltal egyszerűsíti, és könnyen átláthatóvá teszi kiskereskedelmi környezetben az árucikkek, a vevők és a személyzet menedzselését, egységes rendszerben kezelve a teljes üzleti folyamatot, a kasszától, a készletkezelésen és pénzügyön keresztül a felsővezetői üzleti analitikáig.

A kasszarendszer így már a pénztárfolyamatok támogatásán túl a háttérfolyamatok ellátását is tudja biztosítani, a kiskereskedelmi és vendéglátási tevékenységet folytatók számára.

A rendszer megtekinthető a "RetailTech" Kongresszuson a Budapest Sportarénában június 1-2-án, ahol az LLP Budapest és a VH Com Kft. közösen mutatják be a kereskedelmi szektor számára a lehető legszélesebb körű pénzügyi megoldáscsomagot.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50