460 GFLOPS teljesítményű számítógép VME kártyákon

Széll Zoltán, 2005. május 24. 18:11
A Mercury Computer Systems Incorporated bejelentette, hogy kapható a Conduction-Cooled 800 MHz 7447A 6U VME Multicomputer számítógép, amely a vállalat legnagyobb teljesítményű kereskedelmi forgalomban kapható többprocesszoros rendszere. Ez a rendszer különlegesen kényes környezetekben is használható.
A Conduction-Cooled Multicomputer (hővezetés-hűtött multicomputer) maximum 72 PowerPC 7447A számító csomópontig méretezhető. Az egyes csomópontokat a nagy sávszélességű Mercury RACE++ Series kommunikációs kapcsolómű kapcsolja össze és maximum 460 GFLOPS feldolgozási teljesítményt biztosít.

A hatalmas teljesítményű, VME kártyákon megvalósított sokprocesszoros számítógép a legszélsőségesebb kemény ipari környezetben (nedvesség, rezgés, hideg, meleg, korrodáló környezet), széles hőmérséklet-tartományban használható.

Valamennyi hővezetés-hűtött modul tartalmaz egy MCJ6 alaplapot, egy vagy két "leánykártyával". A feldolgozó leánykártya két számító csomópontot (compute nodes = CN) tartalmaz. Egy csomópont egy PowerPC 7447A mikroprocesszort foglal magába AltiVec technológiával, gyors integrált L2 gyorsítótárral, DDR SDRAM memóriával és Mercury CN határfelület lapkával. A 800 MHz-es CN leánykártyák kiváló hőmérsékleti jellemzőkkel rendelkező PowerPC lapkákat tartalmaznak, amely növeli a rendszer hőmérséklet-tűrését. A kártyák közötti kapcsolatot a RACE++ Series Interlink modulok biztosítják, amelyek a RACE++ kapcsolómű gerincét képezik. Ezek több nagy sebességű, egyidejű adatátvitelt támogatnak, több adatúton keresztül. A 460 GFLOPS teljesítményű rendszer már kapható.
Kulcsszavak: szuperszámítógép

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50