Window Washer: Windows-tisztítás felső fokon

forrás Prim Online, 2005. május 30. 12:30
Aki küszködött már órákon át az internet-böngésző cache kiürítésével, a cookie-k vagy a temp-fájlok eltávolításával, netán belefutott abba a szinte lehetetlen feladatba, amit az index.dat fájlok törlése jelent, az értékelni fogja a Window Washer program szolgáltatásait. A program most megjelent legfrissebb verziója az Internet Explorer mellett támogatja a Mozilla és Firefox böngészőket is.

A Window Washert kifejezetten a számítógép merevlemezén tárolt, feleslegessé vált fájlok és alkalmazás maradványok eltávolítására fejlesztette ki a Webroot cég, amely Magyarországon kémprogram-eltávolítójáról, a Spy Sweeperről ismert.

A Window Washer több száz megabájtnyi felesleges adatot távolít el egy átlagosan „rendetlen” számítógépről. Ezek legtöbbször olyan, valaha a gépre telepített, majd eltávolított programok ideiglenes fájljai, amelyek eltávolításkor valamilyen okból nem törlődtek a merevlemezről és teljesen feleslegesen foglalják a helyet. Rendszeresen lefuttatva a Window Washert, elejét lehet venni a winchester újból megteljen „szeméttel”, amely jelentősen lelassítja rendszerünk sebességét.

A program törli az internet-böngésző cache tartalmát, sőt, beállítható az is, hogy az internethasználat minden nyomát eltávolítsa a böngésző bezárásakor. Nem jelent problémát az index.dat fájl törlése sem, pedig azt a Windows normál esetben nem engedi módosítani.

A Window Washer beállítható úgy, hogy fölülírja az úgynevezett „slack” területeket. A slack olyan terület a merevlemezen, amelyet a rendszer üresnek érzékel, de az korábban törölt adatokat tartalmazhat. A törölt állományok végleges eltávolítását a „bleach to the washing” (fehérítés) funkcióval végezhetjük el. Ez egyfajta digitális iratmegsemmisítő: több alkalommal felülírja valamilyen értelmetlen jelsorral azt az állományt, amitől meg kívánunk szabadulni, így az adatmentő programok nem képesek azt helyreállítani. A felülírás száma tetszés szerint beállítható.

http://www.avsec.hu/webroot/windowwasher.html

Kulcsszavak: Webroot security Windows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59