HP: sikeres SAP alapú VIR-bevezetés a Magyar Rádiónál

Kovács Attila, 2005. június 1. 14:40
A Magyar Rádió és a HP Magyarország vezetői a mai napon sajtótájékoztató keretében számoltak be a 2003. szeptember és 2004. év vége között a rádiónál megvalósított, SAP szoftverre és Intel alapú HP hardverre (4 db közepes teljesítményű HP ProLiant szerver, HP StorageWorks Enterprise Storage Array háttértároló) alapozott vezetői információs rendszerről (VIR).
A 200 millió forintos beruházással, közbeszerzési eljárás után megvalósított rendszer kidolgozásán a feleknél összesen 50 fő vett részt a projekt munkáiban A közvetlen cél a gazdálkodás átláthatóságának biztosítása, a közpénzek felhasználásának követhetősége mellett az évi mintegy 7 milliárd forintra rúgó honoráriumok kifizetésében évi néhány százalékos megtakarítás elérése. A HP Magyarország a projektben rendszerintegrátorként és tanácsadóként feladatul kapta a Magyar Rádió pénzügyi-számviteli, eszközgazdálkodási, értékesítési, készlet-és raktárgazdálkodási és bérszámfejtési feladatainak leképzését az SAP megfelelő moduljaiban.

A kész rendszer moduljainak valós adatokkal való feltöltése ez év eleje óta tart, a rendszert napi munkájában mintegy 170 rádiós munkatárs fogja használni, a budapesti mellett a Magyar Rádió vidéki és külföldi telephelyein egyaránt. A beüzemelt SAP modulok oktatása, illetve a rendszer használatával kapcsolatos képzések megtörténtek.
Kulcsszavak: HPQ-hu szerver HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14