Külföldön terjeszkedik a BalaBit

MTI Sajtóadatbank, 2005. június 20. 09:16
A magyar hálózati határvédelmi szoftver piacon 28 százalékos részesedéssel rendelkező BalaBit IT Security külföldön, elsősorban Németországban és az arab országokban kíván terjeszkedni - közölte Kiss Attila, a cég marketingvezetője az MTI-vel.
A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő tűzfalszoftvert fejlesztő cég tavaly 120 millió forint árbevételt ért el, ám az idén csak a német piacról 150 ezer euró bevételt vár. A BalaBit az idén januárban, mintegy egy éves piaci jelenlétet követően nyitotta meg Münchenben saját irodáját azért, hogy hatékonyabban koordinálja németországi, ausztriai és svájci értékesítési hálózatát.

A 30 főt, főleg fejlesztő mérnököket foglalkoztató cég tárgyalásokat folytat arról is, hogy egy arab államnak eladja a független tesztelő ICSA Labs ipari szabvány-minősítéssel rendelkező termékét, a Zorpot.

A marketingvezető elmondta: ha az arab üzlet megköttetik, az már önmagában véve megduplázza tavalyi bevételüket. Hozzátette: a tárgyalások alapján jó esélyük van a megállapodás aláírására.

A társaság célja a külföldi terjeszkedéssel az, hogy 3 év múlva a határon túlról származó bevételek meghaladják a magyarországit.

Kiss Attila kifejtette: egyfajta kényszer is a külföldi terjeszkedés, mivel a magyar piac nagyon kicsi, s itt csak akkor és csak olyan arányban tud nőni a társaság, ahogyan a piac bővül.

A BalaBit Magyarországon több szervezetnek is szállított már szoftveréből - ügyfeleinek 80 százaléka nagyvállalat -, de a referencia cégek neve sok esetben üzleti és egyéb titoknak minősül.
Kulcsszavak: BalaBit IT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55