Piacvezető és minősített: Zorp tűzfal

Kovács Attila, 2005. június 17. 14:01
Magyar termékként elsőként szerezte meg az ICSA Labs független tesztelő intézet minősítését a BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft. által fejlesztett Zorp hálózati tűzfalrendszer – jelentette be ma budapesti sajtótájékoztatóján Györkő Zoltán, a cég üzletfejlesztési igazgatója.
Hozzátette, a múlt évben 120 millió forintos árbevételt realizált a tisztán magyar tulajdonú, 30 fős szoftverfejlesztő társaság terméke 27%-os részesedésével. A Zorp eladásaiból 80%-kal a nagyvállalatok részesednek (átlag 250-300 fő/vállalat), az éves árbevétel 50%-át a szoftver-licencek eladása, másik 50%-át pedig a kapcsolódó szolgáltatási és támogatási, illetve egyéb munkák teszik ki.

További hír: a BalaBit irodát nyitott Münchenben, és ez évre 100 ezer eurós árbevételt tervez nemzetközi tevékenységéből. A Zorp referenciái között van a Netlock cég, több iparvállalat (pl. a HungaroGas) és távközlési cég (T-Com, T-Online, PanTel, UPC stb.), valamint kormányzati szervezetek (BM, HM, MeH) és egyetemek (pl. BME stb.).

A terméket a gyártó a hálózati határvédelem prémium termékei közé pozícionálja, és főként olyan ügyfeleknek ajánlja, akik méretük vagy tevékenységük miatt különösen érzékenyek a biztonságra, ugyanakkor üzleti tevékenységük megköveteli az internetes szolgáltatások hatékony alkalmazását. A Linux alapú Zorp 3.0 a megszokottnál jóval mélyebb elemzést végez a hálózati forgalomban, miáltal nagy pontossággal képes a vállalati biztonsági előírások megvalósítására.

A Zorp által nyújtott szolgáltatásokat elsősorban közép- és nagyméretű vállalatok tudják kihasználni, illetve azok a szervezetek, akik érzékeny információkat tárolnak informatikai hálózatukon. A Zorp tűzfal tipikus vásárlói a pénzügyi- és a kormányzati szektorból, az elektronikus média, illetve a nyilvános webszerverek üzemeltetői közül kerülnek ki.

A Zorp olyan új generációs alkalmazásszintű proxy tűzfal moduláris felépítéssel, mely képes 19 hálózati protokoll parancsait és azok attribútumait értelmezni. A termék moduláris felépítésének köszönhetően alkalmas titkosított csatornák szűrésére, illetve ugyancsak a modularitás segítségével vírus ellenőrzésre is.

Az ICSA Labs által kiadott minősítés ipari szabványnak számít: megléte kötelező, hiánya azonnal pótlandó. A Zorp magas biztonságú hálózati tűzfalrendszer az első olyan magyar termék, amely megszerezte az ICSA Labs ajánlását, és egyből a legszigorúbb, nagyvállalati kategóriában. Komoly fegyverténynek minősül, hogy a Zorp jelenleg az egyetlen tűzfal a piacon, melyet az ICSA alkalmazásszintű tűzfalként auditált. „A szakmában jó ideje beszélnek az alkalmazásszintű védelemről, de még egyetlen versenytárs sem tudott ilyen funkciót felmutatni a kötelezőnek számító éves ICSA auditon. A BalaBit ennek a technológiának az úttörője, és ezt a tényt most már egy nemzetközi minősítés is alátámasztja” – mondta Györkő Zoltán.
Kulcsszavak: BalaBit IT security tűzfal

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50