Magyarországról is lehet PayPallal fizetni

Kiss Ádám Zoltán, 2005. június 20. 20:04
Hosszú évek után megtört a jég, végre Magyarországról is lehet internetes fizetést kezdeményezni a PayPal rendszerén belül.
Az 1998-ban létrehozott eBay vállalat évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel hagyományos hitelkártyával fizethetünk a rendszeren keresztül, ami viszont adataink védelmét biztosítja. Ennek köszönhetően egyre nehezebbé vált az eBayen történő vásárlás a magyar címmel rendelkezők számára, mivel egyre többen kizárólag PayPalon keresztül fogadják el a fizetséget. Ez azt jelenti, hogy miután az aukción szereplő árut megnyertük, sőt az esetleg eredetileg nem is nemzetközi forgalmazásra berendezkedett eladót meggyőztük, szállítson Magyarországra, az utolsó akadály leküzdhetetlen, nem tudjuk átutalni a pénzt. Ez igen jellemző, mivel a magánszemélyek és a kisebb online boltok nem tudnak közvetlenül hitelkártyát elfogadni, így semmit sem ér "nemzetközileg elfogadott" bankkártyánk.

Ennek ma vége szakadt, az eBay vállalata bevezette a "csak küldés" jellegű PayPalt Magyarországon is. A lépés meglehetős titokban történt, a Prím Online két héttel ezelőtti kérdésekor, mely éppen a rendszer hazai bevezetésére kérdezett rá, a PayPal még semmilyen időpontot nem adott meg, még hozzávetőlegesen, negyed- vagy félévre sem, csupán arról tájékoztattak, hogy mindent megtesznek a szolgáltatás kiterjesztéséért. A mostani rendszer félmegoldás, csupán fizetni lehet a megvásárolt árukért, ha mi magunk adunk el valamit, akkor a vételárat nem kaphatjuk meg PayPalon keresztül.

Mint azt a PayPal illetékese a Prím Online kérdésére elmondta, az ilyen szolgáltatásbővítések azért különösen nehézkesek, mert a teljes működési szabályzat és felhasználói szerződés jogi szövegének módosításával járnak. A most belépő országokkal az összes európai uniós tagállamban elérhetővé vált legalább a "csak küldés" jellegű PayPal, Magyarországgal együtt lépett be a rendszerbe Ciprus, Csehország, Észtország, Litvánia, Málta, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia.
Kulcsszavak: e-business

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50