Megújult QAD MFG/PRO

Kovács Attila, 2005. június 23. 14:36
Michael Lodato, az ERP rendszerek terén ismert megoldásszállító QAD Inc. marketing elnökhelyettes ma Budapesten, sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a cég bevezeti zászlóshajójának, a QAD MFG/PRO vállalati szoftvernek legújabb, QAD Global Enterprise Edition (GXE) verzióját. A bevezetéssel együtt a QAD átnevezte a korábban MFG/PRO eB2.1 verzióként ismert megoldását.
Az új verzióval lehetőségük lesz az ügyfeleknek arra, hogy nemzetközi műveleteiket az üzleti folyamatoktól függően központilag vagy decentralizáltan irányítsák. A QAD GXE ugyanis egyetlen adatbázisban az önálló üzleti egységeknek megfelelően "tartományokat" tud képezni. A tartománynak különböző alapvalutái, számlatükrei, illetve különböző gyártási, terjesztési, szolgáltatási és pénzügyi beállításai lehetnek. A szoftver támogatja a több adatbázist érintő folyamatokat, így például az elosztási szükségletek tervezését (DRP), a vállalati anyagmozgásokat (EMT) és a vállalati művelettervezést (EOP). Felkészült továbbá több tartományt érintő funkciókra is, így például a készletkövetésre, a hitelellenőrzésre, a fizetésekre, a készpénzbevételekre és a főkönyvi konszolidációra. Ennek eredményeként a multinacionális gyártók adott üzleti módszereknek megfelelően egységesíthetik műveleteiket, és a QAD rugalmas SOA technológiai architektúráját kihasználva csökkenthetik rendszerfenntartással és -adminisztrációval kapcsolatos informatikai költségeiket.
k figyelmünket."

A QAD GXE-hez tervezett új modulok közé tartoznak a következők:


A QAD Enhanced Controls segítségével a multinacionális gyártók biztosíthatják, hogy rendszereik megfeleljenek a szigorú ellenőrzési mechanizmusoknak és biztonsági előírásoknak, többek között a 2002. évi Sarbanes-Oxley törvénynek, az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrző Hatóság rendeleteinek és a Nemzetközi Számviteli Standardok Testülete nemzetközi pénzügyi beszámolási standardjainak. A QAD Enhanced Controls visszakereshetőséget és elektronikus aláírási mechanizmust, továbbá egy sor olyan lehetőséget biztosít, amelyek a QAD MFG/PRO eB2.1 biztonsági fejlesztéseivel együtt maximálisan támogatják a hatósági előírások megtartását.

A QAD Mobile Field Service a QAD MFG/PRO QAD Service and Support Management (SSM) modulját kiegészítve biztosítja, hogy a területi kiszolgáló személyzet a pontos információkhoz mobil számítástechnikai eszközökkel bárhonnan és bármikor időben hozzáférhessen. Az egyszerűsített beszámoló, munkamegrendelés kezelő, a készlet és híváskövető és megannyi más eszköz növeli a területi szakemberek termelékenységét, csökkenti a válaszadási időket, felgyorsítja a problémamegoldást és lerövidíti a számlák kiállításának idejét.

A QAD JIT Sequencing segítségével a multinacionális gyártók az üzemi műveleteket attól függetlenül is szinkronizálhatják a végfelhasználók igényeivel, hogy a modult önálló alkalmazásként vagy a QAD MFG/PRO-val együtt telepítették. A QAD JIT Sequencing jellemzője, hogy mindenfajta szériaigényt dinamikusan feldolgoz, és a gyártás megkezdéséhez elküldi a termékek alapspecifikációját közvetlenül a szállító ERP rendszerébe. Az integrált QAD megoldás részeként a QAD JIT Sequencing még jobban kézben tartja a gyártási folyamatokat és a készleteket, illetve a költség- és profitrés elemzéshez és kezeléshez szükséges valós idejű betekintést biztosít.

A QXtend a QAD és más gyártók nagyvállalati rendszereit összekapcsoló komplett keretet biztosít az adatok egyszerű átviteléhez. A QAD vállalati platform és más vállalati alkalmazások között az adatok küldéséhez és fogadásához nyílt és egységes szabványok közé tartozik a QXtend "bejövő" funkciója, amely az adatokat hozzárendeli a QAD MFG/PRO-hoz, illetve a "kimenő" funkció, amely az adatokat más alkalmazások számára teszi közzé.

A QAD Global Enterprise Edition változatot kiegészítő új lehetőségek a QAD Business Intelligence (BI), a QAD Customer Self Service (CSS), a QAD Trade Management (TrM), a QAD Desktop és az Advanced Inventory Management (AIM) megannyi továbbfejlesztésével válnak teljessé.

A QAD BI 2.1 támogatja a QAD MFG/PRO adatbázison belüli tartományok létrehozását, hogy egyetlen megvalósítás több üzleti műveletet is támogatni tudjon úgy, hogy nem kell azokhoz közös alapvalutát vagy adatbázis szintű mechanizmusokat beállítani.

A QAD Customer Self Service (CSS) immár egy QAD MFG/PRO eB2.1 adatbázisan több tartományhoz képes hozzáférni.

A QAD Trade Management 2.7 a reklámakciók zártkörű feldolgozását teszi lehetővé, amivel csökkenteni lehet a hibákat és a követelésekkel kapcsolatos visszaéléseket.

A QAD Desktop 2.7.1 számos lényeges változást és továbbfejlesztést vezet be, ilyen például a felhasználóknak szánt adatbevitelt megkönnyítő sablonok jobb kezelhetősége.

A QAD AIM Warehousing 2.3 a korszerű Lean Distribution (karcsúsított elosztás) elosztási rendszert támogatja, melynek kötegelt osztályozási módszere kiszűri az egyenként kis mennyiségű termékre történő nagymennyiségű megrendelések feldolgozásából fakadó veszteségeket.

A sajtótájékoztatón a KFKI ISYS, mint kizárólagos disztribútor vezetői beszéltek a termék hazai helyzetéről. Tusor Tibor ügyvezető igazgató elmondta,az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer felhasználói köre tavaly több mint 20 százalékkal, 10 új ügyféllel bővült Magyarországon.

A QAD már 12. éve képviselteti magát a közép-kelet-európai régióban, ahol gyártó és kereskedelmi vállalatok, azon belül az autóipar, az élelmiszeripar, a könnyűipar, a gépipar számos kiemelkedő képviselőjét szolgálja ki. Az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer mára több mint 55 magyarországi cég készletezési, logisztikai, pénzügyi, beszerzési és értékesítési folyamatait biztosítja.

Az elmúlt évben az MFG/PRO realizált árbevétele 15 százalékkal haladta meg a 2003-as árbevételt. Az MFG/PRO rendszer olyan felhasználókat tudhat magáénak, mint a Magyar Suzuki Rt. az autóiparból, a Caterpillar Magyarország Rt. és a MOFÉM Rt. a gépiparból, a Friesland Magyarország Rt., a Cerbona Rt., valamint a Carnex csoporthoz tartozó Goldsun Kft., a Zalabaromfi Rt., és a Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó Rt. az élelmiszeriparból, illetve a GANZ Transelektro Villamossági Rt. vagy a Legrand Rt. az elektronikai iparból.

Kucsera István, a KFKI ISYS projektigazgatója két idei hazai újdonságról adott számot. Az egyik az MFG/PRO AIM magasraktár irányítási rendszer magyarországi premierje, a másik az operatív termelésirányítás megvalósítását ütemező QAD Planner nevű grafikus felületű szoftver.

Az AIM (Advanced Inventory Management) segítségével az MFG/PRO a legbonyolultabb raktári folyamatokat képes támogatni, segítve ezzel a felhasználók teljeskörű vállalatirányítását. "Az AIM egy kifinomult raktár és magasraktár irányítási rendszer, amelynek segítségével a felhasználók bármilyen raktárirányítási funkciót képesek lefedni.“ - mondta Kucsera István. "A rendszer első magyarországi bevezetése a napokban történik az egyik legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari ügyfelünknél, ahol az összes raktári, anyagi folyamatnak a kezelése és operatív irányítása történik meg magas szinten."
Kulcsszavak: KFKI ERP QAD

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55